05-06-2011 t/m 05-06-2011

Leidse Salon met Vincent Icke, Klaske Oenema, Christiaan Weijts en Jan-Jaap de Haan

Zondag 5 juni om 15.00 uur gaat de zesde editie van de Leidse Salon, een live talkshow met gastheer Onno Blom, in Museum De Lakenhal van start. Presentator Onno Blom interviewt in deze reeks gasten uit de wereld van de kunst, wetenschap en politiek.

Vincent Icke is beeldend kunstenaar,  hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Onlangs verscheen zijn boek Pruisisch blauw . Onno Blom praat met hem over het verband tussen kunst en wetenschap
 Christiaan Weijts won met zijn debuutroman Art. 285b in 2006 de Anton Wachterprijs (tweejaarlijkse prijs voor het beste schrijversdebuut). Hollands Diep noemde hem dit jaar een van de tien meest veelbelovende schrijvers onder de veertig jaar. In zijn tweede roman Via Cappello 23 vormt de beeldende kunst een extra laag in het verhaal dat zich voor een deel afspeelt aan de Leidse Universiteit.
Jan-Jaap de Haan is sinds 2007 namens het CDA wethouder Cultuur in Leiden. Zijn studie politicologie deed hij aan de Leidse Universiteit. Onno Blom praat met hem over de Cultuurnota. Leiden, als derde Museumstad van Nederland, ziet kennis en cultuur als pijlers van de stadsvisie Leiden, Stad van Ontdekkingen. Als een van de weinige gemeenten investeert Leiden in cultuur.
In haar optreden I'm leaving this room, begeleidt Klaske Oenema, gezeten naast een overheadprojector, knipselbeelden met zang en poëzie. Klaske Oenema deed haar studie Taal en letterkunde aan de Universiteit Groningen en volgde de opleiding Tekst en Beeld aan de Rietveldacademie, Amsterdam.
 
De Leidse Salon begint om 15.00 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur. Er is geen pauze en de entree is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot de tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance in De Lakenhal.