25-11-2012 t/m 25-11-2012

Leidse Salon met spraakmakende gasten

Live talkshow van Museum De Lakenhal onder leiding van gastheer Onno Blom. Met spraakmakende gasten uit de wereld van kunst, wetenschap en politiek en live muzikaal intermezzo. Op 25 november zijn schrijver Arthur Japin, prof. Eveline Crone en Freek Lugt, schrijver van het boek 'Het ontstaan van Leiden' te gast. Janne Schra verzorgt het muzikale intermezzo.

“Helemaal veilig ben je óf weggeborgen in het donker, zodat geen mens je zien kan, óf in het volle licht van de schijnwerpers, waar niemand je kan missen.” Zo schrijft Arthur Japin in zijn recent verschenen roman ‘Maar buiten is het feest’.  Losjes gebaseerd op het leven van Karin Bloemen is dit boek een pleidooi voor de persoonlijke overwinning op tegenslagen uit het verleden.

Prof. Eveline Crone, werkzaam aan de Universiteit Leiden, is gespecialiseerd in de  wondere wereld van het kinder- en puberbrein. Hoe meer we te weten komen over de mechanismen achter besluitvorming en gedrag, hoe beter wij kinderen kunnen leren begrijpen.

Leiden is één van de oudste steden van Nederland. Drs. Freek Lugt is er nu in geslaagd een zeer nauwkeurige benadering te geven van het jaar waarin de stad is ontstaan, hoe dat gebeurde en wanneer zij uiteindelijk haar stadsrechten kreeg. Deze nieuwe en complete stadsgeschiedenis wordt gepresenteerd in het boek ‘Het ontstaan van Leiden’. 

Janne Schra is bekend geworden als de zangeres van de succesvolle band Room Eleven, maar zingt inmiddels succesvol solo. Momenteel tourt ze rond met haar theatervoorstelling 'De Nieuwe ... Janne Schra'. In januari komt haar nieuwe cd uit.

Aanvang: 15:00 uur
Duur: ca. 1,5 uur
Toegang gratis op vertoon van geldig entreebewijs tot het museum