17-03-2013 t/m 17-03-2013

Het Leids Adres

Op zondagmiddag 17 maart wordt in Museum De Lakenhal een bijzondere historische gebeurtenis herdacht: het Leids Adres van 1863. (Wegens overweldigend succes kunt u zich helaas niet meer aanmelden!)

Op 7 maart 1863 sprak de schrijver J.J. Cremer zijn ‘Bede, doch niet om geld’ uit in het Haagse Diligentia. In deze voorgedragen novelle  ‘Fabriekskinderen’ stelde de schrijver de erbarmelijke omstandigheden rond kinderarbeid in de Leidse industrie aan de kaak. Opvallend  was de reactie van Leidse fabrikanten die zich in het Leids Adres tot de koning wendden met het verzoek om werktijden en onderwijs voor kinderen wettelijk te regelen. Dit voortvarend Adres kwam al tien dagen na de rede van J.J. Cremer tot stand en wel op 17 maart 1863. Op zondagmiddag 17 maart 2013 is dat precies 150 jaar geleden. 

In samenwerking met het Lucas van Leyden Mecenaat, Business Club Leiden en Regio Kring Leiden is een bijzonder middagprogramma samengesteld waarin het verband wordt gelegd tussen het Leids Adres anno 1863 en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in deze tijd. 

U bent van harte welkom om deze gebeurtenis bij te wonen. 

Datum: 17 maart 2013

Tijd: 14:00 - 16:15

Met bijdragen van.: Minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Lodewijk Asscher, algemeen directeur VNO-NCW Niek-Jan van Kesteren, dircteur van Museum De Lakenhal Meta Knol, oud-Randstadbestuurder Fred van Haasteren, historicus Cor Smit, oud-voorzitter FNV Lodewijk de Waal en muziektheaterensemble De Veenfabriek.


RSVP

Gaarne aan te melden via e-mail: pr@lakenhal.nl

Vriendelijk verzoeken wij u om aan te geven of u met één of twee personen aanwezig bent. 

Voor deze middag geldt: vol=vol