23-05-2010 t/m 23-05-2010

Keramiek taxatie en porselein workshop

Het is keramiek wat de klok slaat op 23 mei in De Lakenhal: taxatie, porselein workshop en een kinderworkshop! Er is nog plek voor de taxatie en de workshop. Meld je aan via e.echternach@lakenhal.nl

Tussen half 2 en half 5, organiseert Museum De Lakenhal een taxatiemiddag voor keramiek onder leiding van Jan Wolter van den Berg, expert en beëdigd taxateur. Die middag taxeert hij gratis uw favoriete stuk keramiek.
Heeft u altijd al willen weten wat de herkomst van uw erfstuk is, of het een origineel of falsificatie is, aardewerk of porselein, veel of weinig waard is? Meld u zich wel even aan: www.lakenhal.nl.
• WORKSHOP PORSELEIN Altijd eens iets van porselein willen maken? Om 15.15 uur geeft kunstenaar Judith Bloedjes een workshop voor jong en oud. Na een korte uitleg bij een aantal topstukken uit de collectie keramiek van De Lakenhal kunnen deelnemers een schaal, vaas of ander kunstwerk van porselein maken en daarna beschilderen met Delfts blauw. Deelname € 5,-. Aanmelden via: e.echternach@lakenhal.nl.
• EN VOOR DE KINDEREN is er ‘tussen kunst en kids’, een kinderworkshop vanaf 14.00 uur. Deze begint met een korte rondleiding in De Lakenhal op zoek naar voorwerpen met een bijzondere functie. Je mag raden waarvoor de voorwerpen zijn bedoeld! Daarna ga je aan de slag met het maken van je eigen unieke gebruiksvoorwerp dat nog niet bestaat. Jouw voorwerp zetten we in het kinderdepot met jouw verhaal erbij en een foto. Deelname: € 2,-. Entree museum tot 18 jaar gratis. Aanmelden via: e.echternach@lakenhal.nl