De technische dienst

De technische dienst van het museum timmert, zaagt, schildert en bouwt. Zij doen er alles aan om het prachtige pand goed te onderhouden. Ook zorgen zij er mede voor dat de kunstwerken en kunstnijverheidsobjecten zo goed mogelijk tot hun recht komen.  Zo schilderen zij wanden van 10 bij 10 meter blauw, hangen honderden klemmen op en sjouwen vitrines van de ene naar de andere kant van het museum. En zij moeten soms met creatieve oplossingen komen.

Wat is dit object bijvoorbeeld?

Nee, het is geen kunstwerk.

Ook geen raketwerper.

We geven een hint:

Het is een tapijtrol. In de Grote Pers ligt in het kader van Werk in Uitvoering een groot blauw tapijt.  Om het tapijt te kunnen bewaren en vervoeren, is deze rol gebouwd. Op dit tapijt kun je aanstaande zondag luisteren naar de eerste editie van De Leidse Salon. Mis het niet, want wij denken dat het een goede editie gaat worden. Daar zullen o.a.  Nico Dijkshoorn, Willem Otterspeer, Elske DeWall en natuurlijk Onno Blom voor zorgen. En oja, de entree is gratis!