schat uit het depot

Onlangs hadden we bijzondere bezoekers in ons museum: de kleindochter van de maker van een koetsje in onze speelgoedcollectie.  Mevrouw Lambrechts vertelde dat ze als klein kind de koets bij haar moeder zag, en ze wilde graag eens kijken in de Lakenhal of het er nog was.

Nora Lambrechts is met haar kleinzoon op bezoek in het museum. ‘Mijn kleinzoon is echt museumgek’, vertelt ze. En hij staat inderdaad te stralen als we in het depot naar de tevoorschijn gehaalde miniatuurkoets kijken. Conner Ladru heeft zelfs ideeën over hoe het werk gepresenteerd kan worden. ‘Ik hoop dat het tentoongesteld wordt en dan zou ik het zo (zie foto) presenteren met de deur open, anders kan er niemand instappen. De andere deur zit te strak om open te maken…’

Nora Lambrechts en kleinzoon bij het koetsje