Tv opnames in De Lakenhal

Maandagmiddag waren er opnamen in het museum voor het televisieprogramma 4 Art van de Avro. 4 Art maakte een reportage over beeldend kunstenaar Jan Rothuizen. De Lakenhal heeft in het kader van het grootschalige project Werk in Uitvoering (in 2010) aan Rothuizen gevraagd zeefdrukken te maken, geïnspireerd op de collectie van het museum. Hier leest u meer over deze opdracht. Presentator Valentijn Bijvanck (directeur Nationaal Historisch Museum) loopt door het museum en vertelt over de rol van het museum en de specifieke werken van Jan Rothuizen. Op maandag 7 mei is de reportage te zien op tv.

In Avro’s 4 Art staat iedere week het werk van een hedendaagse kunstenaar centraal. Voor dit programma werkt de AVRO samen met het Fonds BKVB. Het programma wordt gemaakt door vier kunstcritici die elkaar per aflevering afwisselen.

opnames voor 4Art

de presentator bij een van de zeefdrukken