Collectie Website Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal heeft een Collectie website. Hier gelden geen openings- of sluitingstijden.
Nog niet alles uit de collectie van het museum is online te vinden. Regelmatig zetten we nieuw beschreven deelcollecties op het net. En steeds vindt er een update van de gegevens plaats. Het verbeteren en toevoegen van informatie en afbeeldingen aan onze objecten is een continu proces. Een museum leeft en onderzoek levert steeds nieuwe gegevens op. Wij blijven u verrassen.

Ga naar de collectie website >>

Graag horen we uw mening over hoe we onze collectie nu presenteren en over wat er nog beter kan. Uw commentaren lezen we graag in de onderstaande Disqus discussie.

blog comments powered by Disqus

Collectieplan van Museum De Lakenhal

In het collectieplan van Museum De Lakenhal wordt de verzamelgeschiedenis en collectiepraktijk uitgebreid voor het voetlicht gebracht, in combinatie met een nieuwe, integrale visie die door directie en conservatoren van het museum in de afgelopen drie jaar werd ontwikkeld, deels op basis van oude inzichten.

Het Collectieplan is bedoeld voor een ieder die meer wil weten over de achtergronden van de verzamelingen en over de motieven voor het huidige collectiebeleid van Museum De Lakenhal. Het plan is geschreven voor museumprofessionals met kennis van zaken, maar ook voor liefhebbers van de kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van Museum De Lakenhal.

Het Collectieplan is een levendig document dat periodiek wordt getoetst en bijgesteld. In de periode 2010 - 2012 is in Museum De Lakenhal veel tijd en aandacht besteed aan een structurele heroriƫntatie op de geschiedenis en toekomst van het museale verzamelen. Dit plan vormt een weerslag van levendige discussies en gesprekken over dit onderwerp.

Bekijk het Collectieplan [PDF]