de persoonDe StijlschilderkunstarchitectuurvormgevingDada
NL | ENhomeVan Doesburg tentoonstelling activiteiten bezoekersinformatie persberichten sponsoren + links

Lezing Van Doesburg en Kurt Schwitters en opening tentoonstelling Reflecties door Meta Knol

24-11-2009

In het kader van de tentoonstelling Van Doesburg and the International Avant-Garde: Constructing a New World geeft Meta Knol zondag 29 november om 14.00 uur een lezing over Van Doesburg en Kurt Schwitters. De lezing vindt plaats in locatie Scheltema, 2 minuten lopen vanaf De Lakenhal, en is gratis toegankelijk. Voorafgaand aan de lezing, opent Meta Knol zondag 29 november om 12.00 uur in Scheltema de tentoonstelling REFLECTIES, met werk van Germaine Kruip, Milou Rabe, Jan Maarten Voskuil en Guido Winkler. Deze hedendaagse kunstenaars lieten zich inspireren door het oeuvre en de beeldtaal van Theo van Doesburg.


Het hele weekend van 28 en 29 november staat onder de titel Scheltema-Dada in het teken van Theo van Doesburg, met onder andere workshops voor kinderen, kunst, muziek, lezingen en performances. Zo speelt het Sirene Orkest nieuwe composities, geïnspireerd op het gedachtegoed van Van Doesburg, en acteur Reinout Bussemaker vertolkt al zingzeggend de Ursonate van Schwitters.
Het kunstfestival in Scheltema is van 12.00 tot 18.00 uur gratis toegankelijk. Om 15.15 uur is er in museum De Lakenhal een gratis rondleiding langs de tentoonstelling Van Doesburg and the International Avant-Garde. Deelname aan de rondleiding is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.
Zie voor meer informatie: www.lakenhal.nl/doesbrug of www.scheltemacomplex.nl

 

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW vanwege het toekennen van indemniteit en de hoofdbegunstigers Turing Foundation en Mondriaan Stichting, Stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed, de subsponsors SNS Reaal Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds (Straver Fonds), Cultuurfonds Leiden en de partners Stichting VSBfonds en gemeente Leiden.

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond