de persoonDe StijlschilderkunstarchitectuurvormgevingDada
NL | ENhomeVan Doesburg tentoonstelling activiteiten bezoekersinformatie persberichten sponsoren + links

Familievoorstelling 'Mondrie versus Malevie'

14-12-2009

In het kader van de tentoonstelling Van Doesburg and the International Avant-Garde: Constructing a New World vinden op zondag 20 december twee voorstellingen plaats van het jeugdtheaterstuk Mondrie versus Malevie. Aanvang voorstelling: 13.30 en 14.30 uur in locatie Scheltema, 2 minuten lopen vanaf De Lakenhal. Na afloop start om 14.15 en 15.15 uur, speciaal voor een jeugdig publiek, een rondleiding over de tentoonstelling ‘Van Doesburg’ in het museum. De theatervoorstelling is gratis toegankelijk en de rondleiding is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum, dat voor jongeren tot 18 jaar ook gratis is.

Tessel van Os maakt het liefst interactieve en educatieve theaterprogramma’s. Tot vijf maal toe stond zij op het bekende festival De Parade om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met kunst. Mede door de unieke samenwerking met Miloe van Bodegraven, oogstte zij daar succes met de voorstelling Mondrie versus Malevie. In de voorstelling willen twee vrolijke, maar eigenwijze kunstenmakers door samenwerking het ultieme kunstwerk voor de koningin maken. Er ontstaat een kleurrijke compositiestrijd, waarbij de kinderen in het publiek om hulp wordt gevraagd. Zo komen de jeugdige toeschouwers van alles te weten over de strakke Mondrie-look en de wervelende Malevie-stijl.
De voorstelling in locatie Scheltema, op twee minuten lopen vanaf De Lakenhal, duurt ongeveer een half uur, waarna in het museum de speciale rondleiding start voor een jong publiek, over de tentoonstelling Van Doesburg and the International Avant-Garde.
Zie voor meer informatie: www.lakenhal.nl


De tentoonstelling Van Doesburg and the International Avant-Garde is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW vanwege het toekennen van indemniteit en de hoofdbegunstigers Turing Foundation en Mondriaan Stichting, Stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed, de subsponsors SNS Reaal Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds (Straver Fonds), Cultuurfonds Leiden en de partners Stichting VSBfonds en gemeente Leiden.


 

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Klik op de thumbnail voor een hoge resolutie versie


-

Klik op de thumbnail voor een hoge resolutie versie


-

Klik op de thumbnail voor een hoge resolutie versie


-

Klik op de thumbnail voor een hoge resolutie versie


-

Klik op de thumbnail voor een hoge resolutie versie


-