EERDER IN HET MUSEUM    < terug


15-10-2010 t/m 09-01-2011

Scherpe letters, 40 jaar vorm van NRC Handelsblad

Van 15 oktober t/m 9 januari is in Museum De Lakenhal in Leiden onder de titel ‘Scherpe letters, 40 jaar vorm van NRC Handelsblad’ een bescheiden expositie te zien over de geschiedenis van de krant, vanaf het 1ste gedrukte exemplaar tot nrc Next en de e-krant van nu.

Op 1 oktober 2010 is het 40 jaar geleden dat het Algemeen Handelsblad fuseerde met de Nieuwe Rotterdamse Courant. Dit wordt onder andere gevierd met een kleine expositie rond het monumentale glas-in-loodraam van Harm Kamerlingh Onnes. Het uit 1928 daterende gedenkraam, dat afkomstig is uit het gebouw van het Algemeen Handelsblad in Amsterdam, laat de verschillende stadia van de productie van de krant zien. Pepijn Barnard tekende voor deze gelegenheid een hedendaagse versie van het raam, die ook op de tentoonstelling wordt getoond.

 

Bij de expositie verschijnt het gelijknamige boek ‘Scherpe letters, 40 jaar vorm van NRC Handelsblad’, uitgegeven door NRC Handelsblad en verkrijgbaar in het museum en de webwinkel van NRC voor € 15,-

 

Tijdens de expositie biedt het museum in samenwerking met de krant een cursus ‘ikjesschrijven’aan. Voor inschrijven en meer informatie zie het agenda punt op deze website.


< terug

Archief

blader door de eerdere project sites van De Lakenhal

Werk in Uitvoering

Leidens ontzet
Vrijheidsstrijd &
volksfeest

vanaf 30 september 2011

tekst