Home

Kunstroute Leiden

23 en 24 september 2017

In het weekend van 23 en 24 september 2017 staat Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute; georganiseerd door Museum De Lakenhal. Op 83 locaties geven 161 deelnemers een kijkje achter de schermen van hun professionele kunstpraktijk. Dit weekend is beeldende kunst in alle soorten en maten zien; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot innovatieve kunst.

Opening: zaterdag 23 september | 10.30 uur | Gratis toegankelijk

Marijn Kramp, redactiechef Leidsch Dagblad, verricht de feestelijke opening van Kunstroute Leiden 2017 in ARS Aemula Naturae. Hier wordt tevens de nieuwe Stadsfotograaf van Leiden bekend gemaakt en vindt de performance ‘Art is…’ van Marlies van Boekel plaats.

Startpunt Kunstroute Leiden 2017: ARS Aemula Naturae

Haal uw gratis Kunstroutegids bij het startpunt en bekijk hier verschillende tentoonstellingen. Op de begane grond een tentoonstelling met werk van deelnemende kunstenaars die een atelier buiten de Singels van Leiden hebben en performancekunst, schilderijen en een installatie van jong talent in de ‘Art Kitchen’. Ook de prijswinnaars van Young Stars (eindexamenleerlingen beeldende vorming) tonen hun werk. Het werk van Vincent Dekkers, Stadsfotograaf Leiden 2016-17 wordt digitaal gepresenteerd in de sfeervolle bestuurskamer van ARS. Op de eerste en tweede verdieping ziet u kunst van verschillende ARS-leden.

Stippel uw eigen route uit

Informatie per deelnemer en een plattegrond vindt u in de Kunstroutegids. Haal een gratis exemplaar bij het startpunt (ARS Aemula Naturae), of vanaf 12 september al bij VVV Leiden (Stationsweg 26) en Galerie Café Leidse Lente (Haagweg 4). Alle informatie is ook online beschikbaar (ook voor uw smartphone of tablet): kunstrouteleiden.nl

Adres opening en startpunt

ARS Aemule Naturae Pieterskerkgracht 9A, Leiden.

Openingstijden

Alle deelnemende locaties zijn beide dagen geopend van 12 – 18 uur en gratis toegankelijk (tenzij anders vermeld in de Kunstroutegids).