maandag 23 mei 2011
Lucas van Leyden in de pers

De eerste recensie is een daalder waard! De Volkskrant gaf de ‘stijlvolle’ tentoonstelling maar liefst vijf sterren.

“Voor het eerst sinds jaren zijn in een tentoonstelling prentkunst met tekeningen en schilderijen in een geweldig subtiel evenwicht gebra (...)
Lees meer >>

 
   
donderdag 19 mei 2011
reserveren The Big Hole

Voor het reserveren van kaarten, kunt u op deze link klikken.

In het aanmeldformulier voor Utopisch' nest The Big Hole was vorige een storing gelopen. Hierdoor zijn niet alle aanmeldngen goed binnen gekomen. Na een aanmelding krijgt u e (...)
Lees meer >>

 
   
woensdag 11 mei 2011
Erwin Olaf zoekt Leidse figuranten

Erwin Olaf zoekt Leidse figuranten voor fotoserie over ‘Leidens Ontzet’. De casting is op 20 mei.
Fotograaf Erwin Olaf werkt in opdracht van De Lakenhal en de Universiteit Leiden aan een monumentaal historiestuk en een zestal portretten en stillevens rond het thema Leidens Ontzet (...)
Lees meer >>

 
   
donderdag 21 april 2011
Erwin Olaf werkt aan monumentaal historiestuk

Fotograaf Erwin Olaf werkt in opdracht van Museum De Lakenhal en de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden in 2011 aan een monumentaal historiestuk en een zestal fotografische figuurstukken en stillevens rondom het thema Leidens Ontzet.

De groots opgezette enscenering hiervan (...)
Lees meer >>

 
   
dinsdag 22 maart 2011
kort verslag en speeches van de opening

De koninklijke opening van de tentoonstelling over Lucas van Leyden op zaterdag 20 maart werd druk bezocht. De speeches van de burgemeester van Leiden de heer H. Lenferink, Antoine Bodar en Meta Knol werden afgewisseld met korte optredens van het Egidius Kwartet. Na het officiele gedeelte liep Ko (...)
Lees meer >>

 
   
zondag 20 maart 2011
Videoverslag van t Laatste Oordeel van Leiden

op zaterdag 26 maart vond in Scheltema de opening plaats van 't Laatste Oordeel van Leiden, 12 actuele presentaties. De twaalf hedendaagse kunstenaars uit Leiden lieten zich inspireren door misschien wel het bekendste werk uit Museum De Lakenhal: Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden uit 15 (...)
Lees meer >>

 
   

 


Lucas van Leyden
en de Renaissance

20-03-2011 t/m
26-06-2011
Lucas van Leiden