PERSBERICHT


't Laatste Oordeel van Leiden. Twaalf actuele interpretaties

08-03-2011

Op zaterdag 26 maart 2011 opent in Scheltema een unieke show van maar liefst twaalf vooraanstaande Leidse kunstenaars. Onder de titel ’t Laatste Oordeel van Leiden tonen zij eigentijdse interpretaties van het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden.

Kunstenaars en Leidenaren Allart Lakke en Casper Faassen zijn initiatiefnemers van dit project. Zij raakten geïnspireerd door de samenwerking van Museum De Lakenhal met het Rijksmuseum voor de tentoonstelling ‘Lucas van Leyden en de Renaissance’, die van 20 maart t/m 26 juni in De Lakenhal te zien is. Zij vroegen tien andere Leidse kunstenaars om, net als zij, een interpretatie te geven van het wereldberoemde drieluik. Zo ontstond een uniek project, dat diverse disciplines toont. Vandaar dat zij zelf ook niet zozeer over een tentoonstelling spreken, maar over een show.”Wat rest er van het geloof in het laatste oordeel in onze hedendaagse wereld?” is de centrale vraag waarmee de kunstenaars met de ogen van nu kijken naar Lucas van Leydens werk.

Maurice Braspenning, Hans de Bruijn, Gijs Donker, Hanneke Francken,  Marjolein van Haasteren, Onno S. /Allart L., Maayke Schuitema, Thomas Raat, Johan Scherft, Guido Winkler, Izaak Zwartjes  en Casper Faassen presenteren  vanaf 27 maart in Scheltema hun interpretaties.

De opening op 26 maart, met onder meer dichter Ilja Leonard Pfeijffer, is publiek toegankelijk en begint om 20.00 uur. De begeleidende exclusieve publicatie, met bijdragen van Onno Blom en Meta Knol, is in een beperkte oplage van 500 stuks verkrijgbaar in Scheltema. Meer informatie is ook te vinden op: www.scheltema.nu, www.lovl.nl en www.lakenhal.nl

De show ’t Laatste Oordeel van Leiden is van 27 maart t/m 1 mei 2011 te zien van donderdag t/m zondag van 12 tot 17 uur in Scheltema. Entree is gratis.

 

 

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Lucas van Leyden
en de Renaissance

20-03-2011 t/m
26-06-2011
Lucas van Leiden