27-03-2011 t/m 01-05-2011

't Laatste Oordeel van Leiden, 12 actuele presentaties

‘t Laatste Oordeel van Leiden is een show in het Scheltemacomplex met werken van twaalf hedendaagse Leidse kunstenaars die dit religieuze thema naar de actualiteit vertalen. Zij lieten zich hierbij inspireren door het Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden uit 1526-1527. Dit drieluik uit Museum De Lakenhal is onderdeel van de grote tentoonstelling Lucas van Leiden en de Renaissance in het museum.

De Dag des Oordeels is al eeuwen lang een veelgebruikt thema in de kunst. Kan Het Laatste Oordeel, de dag waarop over alle mensen een oordeel geveld zal worden door God, een herwaardering of wedergeboorte ondergaan? Deze kunstenaars durven de strenge opdracht van initiatiefnemers en collega’s Allart Lakke en Casper Faassen aan om dit thema te verbeelden met een werk dat inhoudelijk en/of vormelijk gelijkenis vertoont met het drieluik ‘Het Laatste Oordeel' van Lucas van Leyden.

In de show tonen Maurice Braspenning, Hans de Bruijn, Gijs Donker, Casper Faassen, Hanneke Francken Marjolein van Haasteren, Onno S. / Allart L. , Maayke Schuitema, Thomas Raat, Johan Scherft, Guido Winkler en Izaak Zwartjes  met recent werk hun ideeën hierover.

Te zien in: Scheltema, Marktsteeg 1. Leiden
Open: do. t/m zo. 12-17 uur
Word lid van onze Facebook-pagina!

KIJK HIER NAAR DE SPECIALE WEBSITE.

Verslag opening op Youtube.

beeld: Gijs Donker.Lucas van Leyden
buiten het museum

nationaal en internationaal
Lucas van Leiden buiten het museum

Lucas van Leyden
en de Renaissance

20-03-2011 t/m
26-06-2011
Lucas van Leiden