dinsdag 11 maart 2014
Lovende reacties op tentoonstelling Gerrit Dou

'Toch laat de Leidse Gerrit Dou (1613-1675) - leerling van Rembrandt en groot meester in zijn tijd - het niet gebeuren dat je kort kijkt, snel kijkt, oppervlakkig kijkt.' (De Volkskrant, 7 maart 2014)


'Dat idee van een schatkamer komt terug in het Leidse museum.' (Leidsch Dagblad, 8 ma (...)
Lees meer >>

 
   
donderdag 27 februari 2014
Topstuk Museum De Lakenhal naar Eregalerij Rijksmuseum

Op donderdag 27 februari tekenden Meta Knol, directeur Museum De Lakenhal, en Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum, een officiële samenwerkingsovereenkomst. De musea gaan samenwerken op het gebied van collecties, tentoonstellingen, onderzoek en publieksbereik. Het eerste resultaat? Het Leidse topstuk Het Laatste Oordeel (1526-27) van Lucas van Leyden gaat tijdens de verbouwing van Museum De Lakenhal vanaf medio 2015 naar de Eregalerij van het Rijksmuseum.& (...)
Lees meer >>

 
   
vrijdag 18 oktober 2013
UTOPIA in Koffietijd

In het tv-programma Koffietijd werd uitgebreid aandacht besteed aan de tentoonstelling UTOPIA in Museum De Lakenhal. Hoe ziet de ideale samenleving eruit? En wat is het goede leven? 

In 1516 introduceerde Thomas More in zijn boek het fenomeen Utopia en anno nu is dat nog steeds een veelomvattend en voor (...)
Lees meer >>

 
   
maandag 07 oktober 2013
UTOPIA aanleiding voor groot artikel in Kunstbeeld

Anna van Leeuwen schreef in het oktober-nummer van Kunstbeeld een groot artikel over kunstenaars die fantaseren over een ideale wereld: 'Grote dromen, grote nachtmerries'. De tentoonstellingen UTOPIA in Museum De Lakenhal en DREAD in De Hallen, Haarlem waren hiervoor de inspiratiebronnen.

Waar UTOPIA zich richt op de ideaalbeelden die kunstenaars aan het begin van de 20ste eeuw koesterden, cirkelt de tentoonstelling in Haarlem juist om doemscenario's die kunstenaars van nu uitwerken.

In allebei de tijdperken waren kunstenaars getuige van een vooruitsnellende technologisc (...)
Lees meer >>

 
   
maandag 07 oktober 2013
UTOPIA krijgt 4 sterren in De Volkskrant

Ook de Volkskrant is positief over de tentoonstelling UTOPIA. Maar liefst vier sterren werden er toegekend! Met name de maatschappelijke relevantie van de tentoonstelling, met zijn verwijzingen naar de kracht van de mens om de toekomst te veranderen, werd goed ontvangen. 

 (...)
Lees meer >>
 
   
dinsdag 17 september 2013
Kunstplatform Mister Motley schrijft omvangrijk artikel over de tetnoonstelling De Meelfabriek

'Stoere werken in de Leidse Meelfabriek', kopt het rijk geïllustreerde artikel op de website van Mister Motley. 


In het openingsweekend van 14 en 15 september heeft de tentoonstelling van Leidse kunstenaars in De Meelfabriek al zo'n 2000 bezoekers getrokken. Een ongekend succes!


De tentoonstelling is een iniatief van Museum De Lakenhal en is nog te bezoeken in de twee resterende weekenden van september 2013.


Op zaterdag en zondag geop (...)
Lees meer >>

 
   
woensdag 11 september 2013
Kunstenaar Izaak Zwartjes verblijft 3 nachten in een levensgroot nest op 22 meter hoogte

Beeldend kunstenaar Izaak Zwartjes heeft bij de Leidse Meelfabriek op 22 meter hoogte een kunstwerk gebouwd dat als een zwaluwnest tussen twee gebouwdelen geklemd zit. Sinds dinsdag 10 september verblijft Zwartjes 3 nachten in dit nest. In de ochtend van vrijdag de 13e zal hij weer naar beneden komen. Het kunstwerk maakt deel uit van een tentoonstelling van hedendaagse kunst die Museum De Lakenhal organiseert in het industriële complex van De Meelfabriek.


Voor meer informatie, Lees meer >>

 
   
vrijdag 10 mei 2013
Nacht van Kunst & Kennis op 14 september in Leiden

Leiden Marketing, Cultuurfonds Leiden en Museum De Lakenhal organiseren op 14 september samen met de Universiteit Leiden, het LUMC, de Hogeschool Leiden, het BioScience Park en de Leidse musea de Nacht van Kunst & Kennis in Leiden. In september vindt de eerste editie van dit nieuwe festival plaats dat de komende jaren uit moet groeien tot een stadsbreed festival vol muziek, theater, kunst, experimenten en (nacht)colleges met jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers. 

Festival
Lees meer >>

 
   
vrijdag 19 april 2013
Beleef Gouden Tijden in Museum De Lakenhal tijdens de Museumnacht Leiden op zaterdag 25 mei 2013

Museum De Lakenhal presenteert:  de kracht van de Gouden Eeuw

Ontdek het goud van oud in Museum De Lakenhal : hét kunstmuseum van de stad Leiden en onlosmakelijk verbonden met de Gouden Eeuw. Niet alleen een groot deel van de kunst, ook de monumentale Laecken Halle waarin het museum huist stamt uit deze gloriedagen van de Republiek. De lakenindustrie maakt Leiden in de 17de eeuw schathemeltje rijk, met bloei van de wetenschap en de kunst tot gevolg. Leiden groeit uit tot de tweede stad van de Republiek en krijgt de eerste universiteit (...)
Lees meer >>

 
   
vrijdag 22 februari 2013
WERELDSCHATTEN! Van Cicero tot Erwin Olaf
Ontdek de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden

Museum De Lakenhal toont in samenwerking met de Universitaire Bibliotheken Leiden van 9 maart t/m 30 juni 2013 topstukken uit de schatkamer van de Universiteit Leiden:


de Bijzondere Collecties. Van de 9de-eeuwse codex Aratea tot kaarten van Blaeu, tekeningen van grootmeesters als Rembrandt en Goltzius en foto’s van Richard Avedon, Robert Capa en Erwin Olaf: niet eerder was het mogelijk om kwetsbare topstukken uit alle gelederen van deze collectie in tentoonstellingsverband te bewonderen.


Bijzondere Collecties Universiteit Leiden
De bibliothe (...)
Lees meer >>

 
   
woensdag 06 februari 2013
BANKGIRO LOTERIJ SCHENKT 1 MILJOEN EURO AAN MUSEUM DE LAKENHAL

De BankGiro Loterij heeft dinsdagavond 5 februari op het Goed Geld Gala de schenking van €1.000.000 aan Museum De Lakenhal in Leiden bekend gemaakt.
 
BIJDRAGE BANKGIRO LOTERIJ
Het Leidse Museum De Lakenhal heeft van de BankGiro Loterij een bijdrage van €1.000.000 ontvangen ten behoeve van restauratie van het bijzondere Rijksmonument de Laecken-Halle (1641), waarin het museum sinds 1874 gevestigd is. Met deze impulsbijdrage van de BankGiro Loterij is opnieuw een belangrijke stap gezet in de realisatie van de langgekoesterde wens tot restauratie van Museum De La (...)
Lees meer >>

 
   
vrijdag 21 december 2012
Museum De Lakenhal zoekt architect voor restauratie en uitbreiding

De officiële zoektocht naar een geschikte architect voor Museum De Lakenhal is begonnen. Om in de toekomst haar positie als onderscheidend 21e eeuws kunstmuseum verder te verstevigen gaat Museum De Lakenhal restaureren en uitbreiden. Architecten kunnen zich tot 8 februari 2013 aanmelden.  Lees persbericht >>

 (...)
Lees meer >>
 
   
dinsdag 16 oktober 2012
PARELEN in NL 2 Sterren op het doek 16 oktober 2012


Sterren op het doek werd opgenomen in Museum De Lakenhal. In de zaal met onder meer het wereldberoemde altaarstuk van Lucas van Leyden werden drie portretten van Joost Prinsen onthuld, gemaakt door jonge kunstenaars. Welke nam hij mee naar huis? Met vanaf 23 min. 45 Meta Knol, directeur van Museum De Lakenhal, in gesprek met presentatrice Hanneke Groenteman over de tentoonstelling PARELEN.

 (...)
Lees meer >>
 
   
zondag 30 september 2012
PARELEN in Kunststof TV


 (...)
Lees meer >>
 
   
woensdag 25 april 2012
Collegebesluit Gemeente Leiden inzake uitbreiding en restauratie Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal behoeft restauratie en uitbreiding.
Lekkages, geen geschikte publieksruimte en onvoldoende ruimte voor tentoonstellingen en collecties: om goed te kunnen functioneren moet Museum De Lakenhal restaureren en uitbreiden.


Het college van B en W steunt het museum hierin. Het kaderbesluit, waar deze plannen en de financiële onderbouwing in uitgewerkt is, wordt midden 2012 aan de gemeenteraad voorgelegd.  


Meer informatie in bijgaand persbericht van de gemeente Leiden.

 (...)
Lees meer >>
 
   
woensdag 11 april 2012
De toverlantaarn

Bij degene die de magische doos nog kent, zou het zomaar de gedachte aan huiselijke gezelligheid en kindervermaak kunnen opwekken. Maar het was meer dan alleen een speeltje. Dat verhaal vertelt de tentoonstelling in het Leidse Museum De Lakenhal nu.


Klik op de volgende link om het artikel te lezen  [PDF].

Het Leidsch Dagblad maakte een filmpje.

 (...)
Lees meer >>
 
   
woensdag 14 maart 2012
Over kunst en kitsch
Alexander Pechtold spreekt over kunst en kitsch in
Museum De Lakenhal

Alexander Pechtold in Het Gesprek
In 'Het gesprek' spreekt Wilfred Scholten met D66-voorman Alexander Pechtold over de politiek. Scholten gaat met Pechtold terug naar een belangrijke plaats in zijn leven,Museum De Lakenhal, en spreekt met hem over bezieling, kunst, politiek en kitsch in NCRV´s Altijd Wat

 (...)
Lees meer >>
 
   
vrijdag 17 februari 2012
Gemeente Leiden & Museum De Lakenhal kopen Rembrandt

EEN REMBRANDT VOOR LEIDEN

Rembrandt, Brillenverkoper
Rembrandt van Rijn, Brillenverkoper, 1623-1624, olieverf op paneel, 21 x 17,8 cm ©Museum De Lakenhal, Leiden

Gemeente Leiden & Museum De Lakenhal kopen Rembrandt
De gemeente Leiden en Museum De Lakenhal kopen, met steun van het Mondriaan Fonds, de Vereniging Rembrandt en de Vereniging van Belangstellenden in De Lakenhal, het vroegst bekende schilderij van Rembrandt Ha (...)
Lees meer >>

 
   
maandag 13 februari 2012
Album Suske en Wiske: Het Lijdende Leiden

Het album van Suske en Wiske Het Lijdende Leiden,  is weer te koop voor 5,95 in de museumwinkel van De Lakenhal.

 

Helaas is wegens groot succes de speciale editie niet meer verkrijgbaar in Museum De Lakenhal.

 (...)
Lees meer >>
 
   
zondag 12 februari 2012
Drukbezochte lezing Van der Nat

Op zondag 12 februari gaf conservator oude kunst Christiaan Vogelaar een lezing over de schilder Willem Hendrik van der Nat.

 

Onder de titel Willem Hendrik van der Nat: tussen Haagse School en Nieuwe Kunst gaf Christaan Vogelaar zijn lezing. 
Tijdens de lezing kwam de schilderkunstige ontwikkeling van Van der Nat en zijn voorliefde voor het afbeelden van dieren aan bod.

 (...)
Lees meer >>
 
   
dinsdag 27 september 2011
Lakenhal in nieuws / Suske en Wiske uitverkocht

De nieuwe tentoonstelling van De Lakenhal - Vrijheid - Leidens Ontzet 1574-2011 is volop in het nieuws. Met name het nieuwe werk van Erwin Olaf krijgt volop aandacht, onder andere in het journaal.


 


De speciale editie van Suske en Wiske met 8 pagina's over Leidens Ontzet is helaas uitverkocht.

 (...)
Lees meer >>
 
   
woensdag 14 september 2011
nieuw album van Suske en Wiske: Het Lijdende Leiden

Standaard Uitgeverij heeft in samenwerking met de 3 October Vereeniging Leiden, die dit jaar 125 jaar bestaat, het heldhaftige verhaal over Leidens Ontzet uit 1574 omgetoverd tot een nieuw Suske en Wiske – stripverhaal. Het eerste exemplaar van Suske en Wiske: Het Lijdende Leiden is in Museum De Lakenhal te Leiden gepresenteerd.
 
In Museum De Lakenhal is van 12 november ’11 tot en met 4 maart ’12 een presentatie van de originele tekeningen uit het album te zien. Deze presentatie maakt deel uit van de grote familietentoonstelling Vrijheid! Leidens Ontzet 157 (...)
Lees meer >>

 
   
vrijdag 08 juli 2011
beeldverslag

De afgelopen 3 dagen is er door Erwin Olaf en zijn team, medewerkers van De Lakenhal en de Universiteit Leiden en natuurlijk door alle figuranten heel hard gewerkt aan een eigentijdse versie van het Leidens Ontzet.


Kijk op ons blog of op Facebook voor een verslag!

 (...)
Lees meer >>
 
   
maandag 27 juni 2011
Lucas van Leyden, goed bezocht, goed gewaardeerd

In Museum De Lakenhal sloot afgelopen zondag de tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance haar deuren. Met bijna 46.000 bezoekers is deze expositie een van de meest succesvolle in de geschiedenis van het museum. Alleen de tentoonstelling Rembrandt’s Moeder, die het Rembrandtjaar 2006 opende, trok ca. 2.000 bezoekers meer naar De Lakenhal.

Het museum is verheugd met dit mooie resultaat, maar nog meer met de vele lovende reacties die bezoekers in het gastenboek achterlieten: ‘een must voor elke kunstliefhebber’ en ‘een streling voor de zinnen en de  (...)
Lees meer >>

 
   
zondag 26 juni 2011
Leidse kunstenaarsvrienden

Museum De Lakenhal presenteert van 6 augustus t/m 6 november een bescheiden overzicht van het werk van de Leidse kunstenaarsvrienden Fer Hakkaart (1941) en Frans de Wit (1942-2004). Vanaf het begin van hun carrière werden zij door De Lakenhal gevolgd, door middel van aankopen en tentoonstellingen. De nieuwe expositie bevat circa dertig schilderijen van Hakkaart en ruim twintig beelden van De Wit, allen uit de collectie van het museum.

Hakkaart en De Wit manifesteerden zich midden jaren zestig als kunstenaars die een nieuwe richting insloegen. Daarmee drukten ze hun stempel op (...)
Lees meer >>

 
   
maandag 06 juni 2011
Museumnacht Leiden 25 juni

Op zaterdag 25 juni vindt de Museumnacht Leiden plaats. Kom en dwaal 's avonds door de prachtige Leidse musea! Onze tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance is na Museumnacht Leiden nog maar één dag te zien, dus grijp je kans. Laat je rondleiden langs hellemonsters, duivels, engelen, naakten, ridders en listige vrouwen. De besloten tuin van De Lakenhal is het toneel voor de Night of Judgement. Werk mee aan een live versie van het beroemdste werk van Lucas van Leyden, het ‘Laatste Oordeel’.

Fast Facts

● Judgement Night: Onderga  (...)
Lees meer >>

 
   
maandag 23 mei 2011
Lucas van Leyden in de pers

De eerste recensie is een daalder waard! De Volkskrant gaf de ‘stijlvolle’ tentoonstelling maar liefst vijf sterren.

“Voor het eerst sinds jaren zijn in een tentoonstelling prentkunst met tekeningen en schilderijen in een geweldig subtiel evenwicht gebracht. En geen kunstenaar die dat meer verdiende dan het onderwerp van deze, Lucas van Leyden." […] Lees het volledige artikel hier.

Ook De Telegraaf was enthousiast, lees Lees meer >>

 
   
donderdag 19 mei 2011
reserveren The Big Hole

Voor het reserveren van kaarten, kunt u op deze link klikken.

In het aanmeldformulier voor Utopisch' nest The Big Hole was vorige een storing gelopen. Hierdoor zijn niet alle aanmeldngen goed binnen gekomen. Na een aanmelding krijgt u een bevestigingsmail. Mocht u die dus niet hebben ontvangen, wilt u zich dan nog een keer aanmelden of contact opnemen met De Lakenhal via postbus@lakenhal.nl

Excuses voor de overlast.

We wensen u veel plezier bij The Big Hole!

 

 

 (...)
Lees meer >>
 
   
woensdag 11 mei 2011
Erwin Olaf zoekt Leidse figuranten

Erwin Olaf zoekt Leidse figuranten voor fotoserie over ‘Leidens Ontzet’. De casting is op 20 mei.
Fotograaf Erwin Olaf werkt in opdracht van De Lakenhal en de Universiteit Leiden aan een monumentaal historiestuk en een zestal portretten en stillevens rond het thema Leidens Ontzet. Hiervoor is hij op zoek naar Leidse figuranten, volwassenen én kinderen. De opdracht aan Erwin Olaf maakt deel uit van de tentoonstelling Leidens Ontzet. Vrijheidsstrijd & Volksfeest die dit najaar te zien is in De Lakenhal. De portretten en stillevens zijn tegelijkertijd te zien in de  (...)
Lees meer >>

 
   
donderdag 21 april 2011
Erwin Olaf werkt aan monumentaal historiestuk

Fotograaf Erwin Olaf werkt in opdracht van Museum De Lakenhal en de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden in 2011 aan een monumentaal historiestuk en een zestal fotografische figuurstukken en stillevens rondom het thema Leidens Ontzet.

De groots opgezette enscenering hiervan, in de Pieterskerk in Leiden, zal hernieuwde, (inter)nationale aandacht schenken aan de meest archetypische bevrijdingsstrijd van de Nederlanders. Museum De Lakenhal organiseert van 30 september 2011 tot en met 8 januari 2012 de tentoonstelling Leidens Ontzet. Vrijheidsstrijd & Volksfeest. De f (...)
Lees meer >>

 
   
dinsdag 22 maart 2011
kort verslag en speeches van de opening

De koninklijke opening van de tentoonstelling over Lucas van Leyden op zaterdag 20 maart werd druk bezocht. De speeches van de burgemeester van Leiden de heer H. Lenferink, Antoine Bodar en Meta Knol werden afgewisseld met korte optredens van het Egidius Kwartet. Na het officiele gedeelte liep Koningin Beatrix met conservator Christiaan Vogelaar en Lakenhal-directeur Meta Knol door het museum. Een fotoverslag staat op ons blog, en hieronder vindt u de speeches van de verschillende sprekers.

Lees meer >>

 
   
zondag 20 maart 2011
Videoverslag van t Laatste Oordeel van Leiden

op zaterdag 26 maart vond in Scheltema de opening plaats van 't Laatste Oordeel van Leiden, 12 actuele presentaties. De twaalf hedendaagse kunstenaars uit Leiden lieten zich inspireren door misschien wel het bekendste werk uit Museum De Lakenhal: Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden uit 1526-1527.

 

Kijk hier voor het videoverslag van de opening met o.a. Ilja Leonard Pfeiffer, 'backstage' beelden en een inpressie van de tentoonstelling.

 

Beeld: dire (...)
Lees meer >>

 
   
vrijdag 11 maart 2011
Lucas van Leyden Mecenaat start wervingscampagne voor Leidse Lakenhal
Elco Brinkman nieuwe voorzitter Lucas van Leyden Mecenaat

De Lakenhal is de parel van Leiden. Het klassieke, stijlvolle museum uit 1874 maakt een intensief vernieuwingsproces door naar een eigentijds, avontuurlijk museum van de 21e eeuw. Eind 2009 stelde de gemeente Leiden een bedrag van 15,3 miljoen euro beschikbaar voor deze historische inhaalslag. Op het programma staan de restauratie van het rijksmonument 'De Laecken-Halle' uit 1642 en de uitbreiding met een nieuwe vleugel in de huidige museumtuin. Om deze ambities kracht bij te zetten gaat op 19 maart 2011 het vernieuwde Lu (...)
Lees meer >>
 
   
donderdag 10 maart 2011
Koningin Beatrix opent tentoonstelling Lucas van Leyden

Hare Majesteit de Koningin opent op zaterdag 19 maart in Museum De Lakenhal te Leiden de tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance. De grootschalige tentoonstelling, die van 20 maart t/m 26 juni 2011 te zien is in De Lakenhal, is in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam tot stand gekomen.

 


Voor het eerst wordt de belangrijkste kunstenaar van de renaissance in de Noordelijke Nederlanden getoond in de context van zijn tijdgenoten. Naast grafiek, tekeningen en schilderijen van Lucas van Leyden (Leiden, ca. 1494-1533) is er werk te zien van de sch (...)
Lees meer >>

 
   
donderdag 10 maart 2011
Van Doesburg volgens Artforum beste tentoonstelling 2010

Volgens het Amerikaanse, toonaangevende kunsttijdschrift Artforum is de tentoonstelling 'Van Doesburg and the international avant-garde: constructing a new world' een van de beste tentoonstellingen van 2010. De Lakenhal organiseerde deze tentoonstelling samen met Tate Modern in Londen.

 

Hal Foster schrift in zijn artikel in Artforum dat hij het een indrukwekkende tentoonstelling vindt, die zijn mening over Van Doesburg positief heeft bijgesteld.

  (...)
Lees meer >>

 
   
dinsdag 01 maart 2011
Museum De Lakenhal heeft vacatures.

Museum De lakenhal heeft op dit moment vier vacatures:


- Hoofd publiek

- Juniorconservator kunstnijverheid

- Bruikleenregistrator

- Financieel medewerker


Kijk bij organisatie / vacatures voor meer informatie. Reageren kan tot 19 maart 2011.


 

 (...)
Lees meer >>
 
   
dinsdag 01 maart 2011
Ni Haifeng in bruikleen Verbeke Foundation

Museum De Lakenhal is fan van de Verbeke Foundation, een eigenzinnig, private 'kunstenvrijplaats' in Belgie. Zij hebben op dit moment Shrinkage 10% van Ni Haifeng in bruikleen. Ni Haifeng maakte dit werk in opdracht van De Lakenhal voor Holland Mania.


Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. E&ea (...)
Lees meer >>

 
   
zondag 20 februari 2011
Museum De Lakenhal Leiden zoekt herinneringen aan '3 oktober'.

Museum De Lakenhal is op zoek naar persoonlijke herinneringen aan de 3-oktoberfeesten in Leiden. In het najaar van 2011 staat de grote tentoonstelling Leidens Ontzet: Vrijheidsstrijd & Volksfeest gepland, over de viering van Leidens Ontzet sinds 1574. Dus heeft u uw dierbaarste herinnering zorgvuldig bewaard? Zondag 6 februari, bent u tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom om uw favoriete voorwerp of verhaal over 3 oktober met het museum te delen. De mooiste objecten en verhalen maken kans opgenomen te worden in de tentoonstelling.

 

In 2010 hield De Lakenhal al (...)
Lees meer >>

 
   
donderdag 10 februari 2011
Krijn Giezen overleden

In februari 2011 is beeldend kunstenaar Krijn Giezen overleden. Museum De Lakenhal heeft een aantal werken van hem in bezit.  Giezen werd in 1939 geboren in Noordwijk aan Zee.  Hij wordt beschouwd als een van de voorlopers van land art, de ecologische en conceptuele kunst. Als hoofdfiguur van de Nederlandse hedendaagse kunstscène, vertegenwoordigde hij zijn land tijdens de Biënnale van Venetië in 1978, waar hij in een hut tussen de nationale paviljoenen gedurende tien dagen aan de bezoekers van de Biënnale zijn eigenhandig geviste en gerookte haringen aanbood (...)
Lees meer >>

 
   

 


Utopisch Nest
avontuurlijke samenwerking.


Lees meer »
Utopisch Nest
Klik hier om de maandelijkse
nieuwsbrief
te ontvangen.
Nieuwsbrief Museum De Lakenhal ontvangen
Museumjeugduniversiteit