Naar de website van Museum De Lakenhal
contact openingstijden stuur door
     
Juli 2010

Werk in de zon


Welkom bij de digitale nieuwsbrief 'nieuwe stijl' van Museum De Lakenhal. Maandelijks informeren wij u over het programma en bijzonderheden in het museum. In De Lakenhal wordt de hele zomer doorgewerkt, zeker door de medewerkers aan de rollerband van Werk in Uitvoering. Dagelijks registreren en fotograferen zij zo'n 60 tot 70 objecten. In de zomermaanden rollen o.a. zilver, sieraden, tegels, pillendoosjes, tin en koper over de band. De opvallendste en mooiste vondsten zijn te zien in het museum. Kom gerust even binnen lopen.

 
     
     
Hans de Bruijn

Tijdens het project Werk in Uitvoering vraagt De Lakenhal hedendaagse kunstenaars om met onze collectie, het gebouw of de geschiedenis een presentatie te maken. Hans de Bruijn kreeg de 'Rembrandt-zaal' ter beschikking voor zijn nieuwe serie monumentale schilderijen waarin één thema centraal staat: de ruïne van het geboortehuis van Rembrandt in Leiden.
In de museumzaal brengt De Bruijn zijn schilderijen samen met het originele werk van Rembrandt en zijn tijdgenoten. Hij creëerde een atelierachtige opstelling met schetsen, documentatie over de sloop van het geboortehuis en objecten uit het museumdepot.


Lees meer >>
 
     
     
Rondleidingen

Ook in de zomer zijn er iedere zondagmiddag gratis rondleidingen langs de hoogtepunten van De Lakenhal, en langs Werk in Uitvoering. In de periode 2 juli-29 augustus beginnen de rondleidingen om 14.00 uur. We verzamelen op het voorplein.


Lees meer >>
 
     
     
Kinderworkshops

Kunstenaarsduo Roosennicola verzorgt al enkele maanden iedere zondagmiddag een kinderworkshop. Eerst nemen zij de kinderen mee het museum in, waarna de groep in het kinderdepot aan de slag gaat. Het depot is een belangrijke bewaarplaats voor de kunstwerken van het museum. In de Lakenhal hebben de kinderen hun eigen depot, waarvoor ze tijdens de workshop een nieuw gebruiksvoorwerp gaan maken. Een aanvulling op het depot! Op zondag 11 juli is de laatste workshop voor de zomer, en op zondag 5 september kan er weer iedere zondag iets gemaakt worden in het museum. De kosten zijn 2 euro per kind en aanmelden kan via werkinuitvoering@lakenhal.nl

 
     
     
De Lakenhal Top 10

Onderdeel van ons collectieproject Werk in Uitvoering is een onderzoek naar de mening en wensen van ons publiek via het U-Formulier. Dit U-Formulier kunt u invullen tijdens uw bezoek aan het museum. Zo vragen we de bezoekers ook naar hun favoriete stuk uit de collectie. Hierbij een eerste tussenstand: met veel plezier presenteren wij u de Top 10 van publiekslievelingen.
Ook in de zomer blijven we deze vraag aan onze bezoekers stellen. Wilt u mee doen, kom naar het museum en geef uw mening!


Lees meer >>
 
     
     
     
U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van Museum De Lakenhal.
Stelt u geen prijs meer op toezending van de nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.