contact    openingstijden stuur door
 
Juni 2011

Laatste week Lucas van Leyden!

De succesvolle tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance is nog maar tot en met zondag 26 juni te zien! Voordat alle prenten en schilderijen weer naar hun eigenaren teruggebracht worden, heeft de liefhebber nog maar een paar dagen de tijd om te genieten van de kunstwerken van Lucas van Leyden en zijn tijdgenoten. De tentoonstelling is door pers en publiek in hoge mate gewaardeerd en kreeg maar liefst 5 sterren van de Volkskrant: ‘een schitterende expositie’ en  ‘een zeldzaam geslaagde tentoonstelling’ (Volkskrant), ‘een must voor elke kunstliefhebber’ (bezoekers), ‘groots gebracht’ (NRC).


Museumnacht Leiden in De Lakenhal

Op zaterdag 25 juni vindt de Museumnacht Leiden plaats. Doe mee met de speedrondleidingen door conservatoren, directeur en museummedewerkers. De besloten tuin van De Lakenhal is het toneel voor de Night of Judgement. Werk mee aan een live versie van het beroemdste werk van Lucas van Leyden, het Laatste Oordeel. Geniet van hemelse drankjes en hete hapjes in de museumtuin. Of ga dansend jouw oordeel tegemoet op de strakke beats van DJ Miguel Parch.
Koop nu alvast een passe-partout aan de kassa van het museum of online via http://www.museumnachtleiden.nl/item.html&objID=8084


Overall van Frank Halmans

Wie over de provinciale weg bij Leiderdorp rijdt, ziet sinds kort in de Boterhuispolder een bijna kilometer lange waslijn waarop 1200 blauwe overalls opbollen in de wind. Met dit kunstwerk verbeeldt Frank Halmans de confrontatie tussen stad en platteland. Het telt 218 rood-witte piketpalen en 800 meter staalkabel waardoor een waslijn ontstaat voor de boerenoveralls. Dit spectaculaire en poëtische beeld blijft tot ongeveer half juli te zien. Het kwam tot stand in het kader van Utopisch Nest, het samenwerkingsverband tussen De Veenfabriek, Museum De Lakenhal en Scheltema.


Presence of an Absence: objects, memory and identity
Sophie Ernst & Taha Mehmood

Kunstenaar Sophie Ernst ging in het kader van Utopisch Nest samen met researcher Taha Mehmood op zoek naar de relatie tussen objecten, herinnering en identiteit. De bijzondere installatie met herinneringen, dialogen, objecten, teksten, licht en geluid is nog in Scheltema te zien tot en met 2 juli. Op zondag 2 juli vindt om 14.30 uur het afsluitende debat plaats met Iftikhar Dadi, Roy Villevoye, Kitty Zijlmans, Sophie Ernst en Taha Mehmood. In dialoog zullen sprekers ingaan op de rol die verhalen spelen bij het creëeren van herinneringen, identiteit en cultuur en de positie van koloniale verhalen in een geglobaliseerde, postkoloniale wereld. Het debat wordt georganiseerd in samenwerking met Framer Framed. Aanmelden voor dit debat wordt aanbevolen: cas@woestproducties.nl
Zie ook www.utopischnest.nl


28 juni t/m 5 augustus 2011 gratis toegang

Vanaf 28 juni worden de zalen opnieuw ingericht met topstukken uit de eigen collectie. De toegang is wegens herinrichting gratis tot 6 augustus.


 
U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van Museum De Lakenhal. Stelt u geen prijs meer op toezending van de nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.