contact    openingstijden stuur door
 
April 2012

Museum De Lakenhal behoeft restauratie en uitbreiding

Lekkages, geen geschikte publieksruimte en onvoldoende ruimte voor tentoonstellingen en collecties: om goed te kunnen functioneren moet Museum De Lakenhal restaureren en uitbreiden. Het college van B en W steunt het museum hierin. Het kaderbesluit, waar deze plannen en de financiële onderbouwing in uitgewerkt is, wordt midden 2012 aan de gemeenteraad voorgelegd lees meer »


Presentaties Voorjaar | Zomer

Deze lente en zomer zijn in Museum De Lakenhal bijzondere collectiepresentaties te zien gewijd aan de Brillenverkoper van Rembrandt van Rijn, aan Floris Verster en zijn bijzondere band met de dichter Albert Verwey, en aan de vroege jaren van De Stijl, die in 1917 door Theo van Doesburg in Leiden werd opgericht. Daarnaast toont Museum De Lakenhal de mooiste museale verzameling 18e-eeuwse toverlantaarnplaatjes van Nederland lees meer »


Activiteiten Meivakantie

In de meivakantie zijn er extra activiteiten voor jong en oud, bij uitstek de gelegenheid om Museum De Lakenhal te bezoeken. O.a. diverse toverlantaarnvoorstellingen, workshops lees meer »


Overige activiteiten

Rondom de presentaties zijn de komende maanden nog tal van bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals lezingen rondom het boek De Toverlantaarn door Maarten Kroon, activiteiten rondom De Leidse Koorboeken, Floris Verster & Albert Verwey met o.a. Antoine Bodar lees meer »


Live Magazine Utopisch Nest

Kom naar de spannende ontmoeting met proceskunstenaar Martijn Engelbregt en componist Anke Brouwer. Engelbregt en Brouwer presenteren hun ideeën en inspiratiebronnen voor het kunstproject dat zij in opdracht van Utopisch Nest ontwikkelen. Een avond vol met inspirerende beelden, verhalen, muziek en een zinnenprikkelend diner verzorgd door Pien’s Veldkeuken.

Reserveren: info@utopischnest.nl | 06 – 414 85 982 | Tamara Keasberry
Toegangsprijs: € 17,50 incl. diner (Reageer snel, de capaciteit is beperkt).
16 mei | inloop: 18:30 uur | start programma: 19:00 uur


Cultuurweken

Van 25 mei tot en met 8 juli 2012 zijn de Cultuurweken Leiden. Ruim zes weken lang is in de stad Leiden een scala aan culturele evenementen en festivals. In Museum De Lakenhal o.a. voorstellingen van Utopisch Nest en De Leidse Salon lees meer »


PARELEN in Kunst, Natuur & Dans

Een bijzondere museale choreografie, waarin een overvloedige hoeveelheid natuurlijke parels en verbeeldingen daarvan in beeldende kunst, kunstnijverheid en etnografica door de eeuwen heen wordt getoond lees meer »

Voor de actuele tentoonstellingen en het activiteitenprogramma, kijk op lakenhal.nl of bekijk, laad of print hier voor de digitale museumbrochure.

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling.  Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg of Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.


 
U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van Museum De Lakenhal. Stelt u geen prijs meer op toezending van de nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.