contact    openingstijden stuur door
 
Juni 2012

Nieuws

Restauratie en Uitbreiding
Op donderdag 31 mei heeft de gemeenteraad van Leiden het kaderbesluit voor de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal goedgekeurd. Met dit besluit is er officieel groen licht gegeven om de volgende fase in te gaan: het selecteren van een architect en het uitwerken van het plan. Museum De Lakenhal dankt hierbij graag alle betrokkenen en geïnteresseerden voor de steun aan het plan van restauratie en uitbreiding!

Blog
Wist u dat Museum De Lakenhal een levendig online blog bijhoudt? Daar verschijnt iedere week een kijkje in de keuken van de museumpraktijk.

Social media
Word vriend van Museum De Lakenhal op Facebook, volg @DeLakenhal op Twitter en blijf voortaan op de hoogte van nieuws rondom de verbouwing, actuele agenda-items, foto’s en andere wetenswaardigheden.


Nu te zien in het museum

NIETS IS GENOEG
Proceskunstenaar Martijn Engelbregt maakte in opdracht van Utopisch Nest posters met daarop de tekst NIETS IS GENOEG, waarvan nu ook een exemplaar in de Oude Hal van Museum de Lakenhal hangt. Lees meer over dit bijzondere kunstproject

Tentoonstellingen
Klik hier
voor het overzicht van de lopende tentoonstellingen in Museum De Lakenhal. 


Activiteiten

Cultuurweken Leiden
Tot en met 8 juli 2012 zijn het de Leidse Cultuurweken en valt er in de stad een scala aan culturele evenementen en festivals te bezoeken. In Museum De Lakenhal onder andere de première en performances van Utopisch Nest. Voor meer informatie en het actuele programma, klik hier.

Weekendactiviteiten 16 en 17 juni: Lezing en première Utopisch Nest
Gastconservator Tristan Mostert en lantaarnist Annet Duller vertellen op zaterdag 16 juni over de geschiedenis van de toverlantaarn. Op zondag 17 juni gaat vervolgens Utopisch Nest met De Toverlantaarn van componist Anke Brouwer live in première. Lees meer

Laat je betoveren op de Museumnacht Leiden!
Op zaterdagavond 30 juni vindt de Museumnacht Leiden weer plaats. Met vanaf 20.00 uur in Museum De Lakenhal o.a. daten met museumexperts op zaal en DJ x 0 x op het voorplein. Klik hier voor meer informatie en online kaartverkoop.

Lichtbende op 8 juli
Theatergroep Lichtbende brengt op zondag 8 juli met de voorstelling Poefff beeld- en muziektheater naar het museum. Oude toverlantaarns laten zien wat er allemaal leeft in alledaagse voorwerpen. Voor alle leeftijden. Lees meer


Verwacht

PARELEN in KUNST, NATUUR en DANS (16/09/2012- 13/01/2013)
Een hap lucht, een duik onder water, sferisch blauw en dan een overweldigende hoeveelheid parels. Vanaf 16 september verrast Museum De Lakenhal met PARELEN in kunst, natuur & dans: een unieke en grensoverschrijdende tentoonstelling. Klik hier voor meer informatie.Voor de actuele tentoonstellingen en het activiteitenprogramma, kijk op lakenhal.nl of bekijk, laad of print de digitale museumbrochure.

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling.  Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg of Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.


 
U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van Museum De Lakenhal. Stelt u geen prijs meer op toezending van de nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.