contact    openingstijden stuur door
 
Juli 2012

E-Nieuwsbrief Museum De Lakenhal


Nieuws

PARELEN in kunst, natuur & dans
De voorbereidingen voor de tentoonstelling PARELEN in kunst, natuur & dans zijn in volle gang. In de museumzalen werden bijvoorbeeld al drie dansfilms opgenomen. Lees meer op het blog.

UITMARKT 2012
Museum De Lakenhal presenteert op 24, 25 en 26 augustus haar nieuwe culturele seizoen op de UITMARKT in Amsterdam.

Kunstroute 2012
Op 22 en 23 september vindt de 18e editie van de Kunstroute plaats, een initiatief van Museum De Lakenhal. Ateliers en galeries op uiteenlopende locaties in de sleutelstad openen hun deuren. Laat u verleiden!

Social media & Blog
Word vriend van Museum De Lakenhal op Facebook, volg @DeLakenhal op Twitter en blijf voortaan altijd op de hoogte van nieuws en actuele agenda-items.  Het levendige blog biedt daarnaast wekelijks een kijkje achter de schermen van Museum De Lakenhal.

Tentoonstellingen
Klik hier
voor het overzicht van de lopende tentoonstellingen in Museum De Lakenhal. 

Verwacht: PARELEN in KUNST, NATUUR en DANS
(16/09/2012- 13/01/2013)

Een hap lucht, een duik onder water, sferisch blauw en dan een overweldigende hoeveelheid parels. Vanaf 16 september verrast Museum De Lakenhal met PARELEN in kunst, natuur & dans: een unieke en grensoverschrijdende tentoonstelling. Lees meer.


Activiteiten

Museum De Lakenhal en Museum Boerhaave belichten Toverlantaarns
Op zondag 12 augustus, de laatste dag van de tentoonstelling Toverlantaarns in Museum De Lakenhal, wordt in samenwerking met Museum Boerhaave een programma vol vermaak en wetenschap gewijd aan de 18de-eeuwse voorlopers van de diaprojector. Lees meer.

Datum: zondag 12 augustus 2012
Aanvang: 12.00 uur in Museum Boerhaave
Einde: ca. 16:30 in Museum De Lakenhal
Alle leeftijden
Entree: geldig entreebewijs van Museum Boerhaave, voor dit programma ook geldig in Museum De Lakenhal.

Leer meer!
Iedere zondag staat er om 14.00 uur een enthousiaste rondleider van Museum De Lakenhal klaar om te vertellen over de verborgen verhalen achter de collectie, zoals over de iPod en teenslippers op het moderne historiestuk van Erwin Olaf.

Data: iedere zondag
Duur: 14:00-15:00 uur
Entree: Gratis op vertoon van geldig entreebewijs tot Museum De Lakenhal
Voor: Alle leeftijden

Leidse Salon
Live talkshow met spraakmakende gasten rondom de tentoonstelling PARELEN in kunst, natuur & dans. Verwacht grote namen uit de wereld van kunst, theater, muziek en dans.
 
Datum: 23 september 2012
Duur: 15:00-16.30 uur
Entree:  Gratis op vertoon van geldig entreebewijs tot Museum De Lakenhal

Voor de actuele tentoonstellingen en het activiteitenprogramma, kijk op lakenhal.nl of bekijk, laad of print de digitale museumbrochure.

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling.  Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg of Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.


 
U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de activiteiten van Museum De Lakenhal. Stelt u geen prijs meer op toezending van de nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.