Home

RONDLEIDINGEN

Een privérondleiding langs de collectie en tentoonstellingen of een exclusieve ontvangst in het museum zijn unieke ervaringen voor u en uw gezelschap.

ALGEMENE RONDLEIDING

Een algemene rondleiding voert langs topstukken uit de collectie: 'Het Laatste Oordeel' van Lucas van Leyden, topstukken uit de Gouden Eeuw, moderne werken van De Stijl-kunstenaars en het hedendaagse historiestuk van Leidens Ontzet door Erwin Olaf. Ook de rijke geschiedenis van het gebouw komt aan bod. Heeft u een voorkeur voor een bepaalde stijl of periode? Op aanvraag kan een thema-rondleiding worden samengesteld. Ook aansluitend bij de meeste tijdelijke tentoonstellingen worden rondleidingen verzorgd. Rondleidingen worden gegeven in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Gelieve drie weken van tevoren te reserveren.

Prijs: 60 euro (excl. museumentree en tot maximaal 20 personen)
Meer dan 20 personen? Meerdere rondleidingen tegelijk boeken is ook mogelijk.
Meer informatie via boekingen@lakenhal.nl of tel. +31 (0)71 5165360

TIP

Langer de tijd in Leiden en zijn er kinderen in het gezelschap? Combineer uw rondleiding in het museum met een stadswandeling aan de hand van de familie-app 'Leids Laken'.

Meer over de app

GROEPEN EN TOUROPERATORS

Een rondleiding in Museum De Lakenhal kan uitstekend onderdeel uitmaken van een georganiseerde groepsreis. De centrale ligging van Leiden, op nog geen 50 km van Amsterdam en vlakbij de Keukenhof, maakt deze stad een niet te missen stop op de route. Museum De Lakenhal is hét museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van Leiden. De brede collectie en spraakmakende tentoonstellingen maken dat er voor iedereen iets te ontdekken valt. Museum De Lakenhal biedt (thema)rondleidingen aan in het Nederlands, Duits, Engels en Frans.

Prijs: € 60 (excl. museumentree en tot maximaal 20 personen)
Meer dan 20 personen? Meerdere rondleidingen tegelijk boeken is ook mogelijk.
Meer informatie via boekingen@lakenhal.nl of tel. +31 (0)71 5165360

MET EEN EIGEN GIDS

Onder bepaalde voorwaarden is het toegestaan om zelf rondleidingen te geven in het museum. U wordt vriendelijk verzocht om uiterlijk drie weken van tevoren contact op te nemen via boekingen@lakenhal.nl of tel. (071) 5165360. Zonder schriftelijke bevestiging is het niet mogelijk om uw eigen rondleiding te laten plaatsvinden.