15-09-2012 t/m 13-01-2013

Museum De Lakenhal verrast met PARELEN in kunst, natuur & dans

Een hap lucht, een duik onder water, sferisch blauw en dan een overweldigende hoeveelheid parels. Vanaf 16 september verrast Museum De Lakenhal in Leiden met PARELEN in kunst, natuur & dans: een unieke en grensoverschrijdende tentoonstelling.

PARELEN werd in opdracht van Museum De Lakenhal samengesteld door gastcurator en choreograaf Karin Post. Premières van dansfilms van Het Nationale Ballet, Peter Delpeut l LeineRoebana, Natalia Horecna, Jiři Kilián en Michael Schumacher maken deel uit van PARELEN, evenals nieuw werk van Marijke van Warmerdam en een spectaculaire installatie van Rob Birza. Kunst, dans en natuurhistorie worden gecombineerd in een tentoonstelling over de parel als bron van verbeeldingskracht. Museum De Lakenhal wordt het toneel van een onvergetelijk Gesamtkunstwerk.

Lees meer over de tentoonstelling

Klik hier voor biografieën en afbeeldingen

Voor kinderen is er gratis een leuke kijktocht beschikbaar!

Bekijk hier de uitkomst van het dansscholenproject, waarbij lokale dansgroepen gevraagd werd om een choreografie te schrijven op basis van de tentoontelling. De prijs voor de winnende choreografie, een dansworkshop door een professionele danser, is gewonnen door de Leidse Ballet- en Theaterschool.   

Utopisch Nest
avontuurlijke samenwerking.


Lees meer »
Utopisch Nest
Klik hier om de maandelijkse
nieuwsbrief
te ontvangen.
Nieuwsbrief Museum De Lakenhal ontvangen
Museumjeugduniversiteit