PERSBERICHT


De Lakenhal op zoek naar 3 Oktober herinneringen

25-03-2010

Museum De Lakenhal biedt alle inwoners van Leiden en iedereen die wel eens 3 oktober vierde de kans hun favoriete 3 oktober-moment te delen met het museum. In het najaar van 2011 opent de grote tentoonstelling Leidens Ontzet, van Vrijheidstrijd tot Volksfeest en De Lakenhal is op zoek naar bijzondere verhalen en tastbare herinneringen.

Zondag 25 april is iedereen van harte welkom om met een verhaal of voorwerp naar het museum te komen. Heeft u nog die foto, genomen in de schiettent, of het knuffelbeest dat de hoofdprijs was? De Lakenhal neemt u graag met uw herinnering op de foto. Als dank krijgen alle deelnemers de foto en een uitnodiging voor de tentoonstelling cadeau.


Al meer dan 430 jaar wordt het Beleg en Ontzet van Leiden op 3 oktober herdacht. Met de oprichting van de ‘3 October Vereeniging’ in 1886,  kreeg de viering een uitbundig karakter. Nergens in Nederland wordt een historische herdenking zo intensief beleefd als in Leiden. Daarom is de Lakenhal zo benieuwd naar de belevenissen en herinneringen aan deze uitzonderlijke dag. Deze verhalen en herinneringen maken kans deel uit te maken van de tentoonstelling.


Liep u ooit mee met de Taptoe op 2 oktober of deed u mee aan de uitdeling van haring en wittebrood, de reveille, de koraalzang, de grote optocht en de kermis? Kom dan op 25 april tussen 12.00 en 16.00 uur naar De Lakenhal.


 

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.