PERSBERICHT


Koninginnedag in De Lakenhal

28-04-2010

Op vrijdag 30 april organiseert De Lakenhal verschillende activiteiten voor jong en oud. Voor kinderen t/m 12 jaar ligt er een spannende speurtocht klaar, in het kader van het project Werk in Uitvoering. Onderweg leren kinderen van alles over hoe en wat te verzamelen. Hoe bewaar je die voetbalplaatjes het best en waarom verzamel je eigenlijk?

Om 15.15 uur start een rondleiding door het museum, waarbij alle onderdelen van het project Werk in Uitvoering aan bod komen. De rondleiding gaat onder andere langs de ‘lopende band’ en de speciale vitrines waar de allermooiste en meest curieuze objecten in getoond worden. Vanaf Koninginnedag heeft het achttiende eeuwse Oranje keramiek en Wedgwood een maand lang deze ereplek gekregen, in een speciale vitrine in het museum.

 

De Lakenhal is op Koninginnedag van 12.00 tot 17.00 geopend en de rondleiding is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

 

Meer informatie op www.lakenhal.nl

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.