PERSBERICHT


Helmen, harnassen en hellebaarden, gratis rondleiding voor kinderen

29-04-2010

Museum De Lakenhal onderzoekt dit jaar haar eigen collectie, die duizenden voorwerpen omvat. Met Werk in Uitvoering passeren iedere week weer nieuwe objecten de rollerband, waarlangs museummedewerkers alles onderzoeken, registreren en fotograferen. Bezoekers krijgen zo een kijkje achter de schermen, want de museumvloer is veranderd in een werkvloer.

Speciaal voor kinderen is op 6, 9 en 12 mei een rondleiding georganiseerd over de verzameling harnassen. Altijd al eens willen weten hoe zwaar zo’n harnas nu echt is? Ooit eens het 16de-eeuwse schild van een rondassier gedragen? Kom dan in de meivakantie naar Museum De Lakenhal in Leiden. Daar hoor je alles over schutters, helmen, rondassen en ander wapentuig. Aanraken mag! Er liggen speciale handschoentjes klaar….

 

De rondleiding begint om 14.00 uur en is gratis,  toegang t/m 18 jaar is ook gratis. Aanmelden via e.echternach@lakenhal.nl. 

 


 

 

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.