PERSBERICHT


Museum De Lakenhal Leiden zoekt herinneringen aan '3 oktober'.

18-01-2011

Museum De Lakenhal is op zoek naar persoonlijke herinneringen aan de 3-oktoberfeesten in Leiden. In het najaar van 2011 staat de grote tentoonstelling Leidens Ontzet: Vrijheidsstrijd & Volksfeest gepland, over de viering van Leidens Ontzet sinds 1574. Dus heeft u uw dierbaarste herinnering zorgvuldig bewaard? Zondag 6 februari, bent u tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom om uw favoriete voorwerp of verhaal over 3 oktober met het museum te delen. De mooiste objecten en verhalen maken kans opgenomen te worden in de tentoonstelling.

In 2010 hield De Lakenhal al twee succesvolle inzamelacties. Daaruit bleek dat er nog vele fantastische verhalen en objecten verscholen liggen. Daarom willen we iedereen nog een laatste gelegenheid geven om langs te komen en wie weet maakt uw herinnering straks wel deel uit van de grote tentoonstelling over Leidens Ontzet. Zondag 6 februari staan medewerkers van De Lakenhal klaar. Wij zijn nieuwsgierig naar alles: foto’s, films, tegels, rozen, trouwboekjes, of knuffelberen. Tijdens de middag nemen wij graag een foto van u en uw herinnering. Als dank voor uw deelname krijgt u de foto cadeau en wordt u uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling Leidens Ontzet: Vrijheidsstrijd & Volksfeest in 2011. Op 6 februari is de toegang tot het museum voor deelnemers uiteraard gratis.

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.