PERSBERICHT


Renaissancemuziek in Museum De Lakenhal

19-04-2011

Op een aantal zondagmiddagen (24 april, 8 mei, 22 mei en 12 juni) vinden in Museum De Lakenhal concerten plaats ter gelegenheid van de tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance. De concerten, met muziek uit de Renaissance, worden uitgevoerd door verschillende ensembles van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Gratis te beluisteren voor museumbezoekers met entreebewijs Lakenhal; aanvang 14.00 uur.

24 april 2011:
La Academia de los Nocturnos (zang, blokfluit, viola da gamba en clavecimbel) o.l.v. Isaac Alonso de Molina speelt wereldse muziek uit Europa rond 1500.
8 mei 2011:
Transverse Flute Consort of the Royal Conservatoire (dwarsfluit) speelt muziek van de Frans-Vlaamse meesters uit de Renaissance.
22 mei 2011:
Musicke of Division met Engelse liederen en consortmuziek van de hoven van Henry VIII en Elizabeth I (blokfluit trio).
12 juni 2011:
Het vocaal ensemble Capella Aurei Velleris o.l.v. Isaac Alonso de Molina met religieuze liederen uit de Lage Landen. 

Tentoonstelling
Voor het eerst wordt Lucas van Leyden (ca. 1494-1533) getoond in de context van zijn tijdgenoten. De meer dan 250 werken van de allerhoogste kwaliteit zijn afkomstig uit Nederlandse en buitenlandse musea als het Louvre, British Museum en Metropolitan Museum en zijn grotendeels voor het eerst in Nederland te zien.  De tentoonstelling met grafiek, tekeningen en schilderijen, waaronder een groot aantal altaarstukken, richt zich op de belangrijke positie van Lucas  van Leyden binnen de renaissance in de Noordelijke Nederlanden. 
De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum en duurt tot en met 26 juni 2011.
Voor meer informatie over de expositie en de nevenactiviteiten: www.lakenhal.nl 

Het museum is extra open op 2e Paasdag 25 april, van 12 tot 17 uur!

 

 

 

 

Informatie
Afdeling Presentatie, Mia van Iterson/ Lydia Vermond

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.