PERSBERICHT


Leidse Salon:Vincent Icke, Klaske Oenema, Christiaan Weijts en Jan-Jaap de Haan

31-05-2011

Zondag 5 juni om 15.00 uur gaat de zesde editie van de Leidse Salon, een live talkshow met gastheer Onno Blom, in Museum De Lakenhal van start. Presentator Onno Blom interviewt in deze reeks gasten uit de wereld van de kunst, wetenschap en politiek. Deze keer schuiven de volgende gasten aan tafel: astronoom en kunstenaar Vincent Icke, schrijver Christiaan Weijts en Jan-Jaap de Haan, wethouder Cultuur van de gemeente Leiden. Kunstenaar en zangeres Klaske Oenema zorgt voor de muzikale begeleiding.

Vincent Icke is beeldend kunstenaar,  hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Onlangs verscheen zijn boek Pruisisch blauw . Onno Blom praat met hem over het verband tussen kunst en wetenschap.

Christiaan Weijts won met zijn debuutroman Art. 285b in 2006 de Anton Wachterprijs (tweejaarlijkse prijs voor het beste schrijversdebuut). Hollands Diep noemde hem dit jaar een van de tien meest veelbelovende schrijvers onder de veertig jaar. In zijn tweede roman Via Cappello 23 vormt de beeldende kunst een extra laag in het verhaal dat zich voor een deel afspeelt aan de Leidse Universiteit.

Jan-Jaap de Haan is sinds 2007 namens het CDA wethouder Cultuur in Leiden. Zijn studie politicologie deed hij aan de Leidse Universiteit. Onno Blom praat met hem over de Cultuurnota. Leiden, als derde Museumstad van Nederland, ziet kennis en cultuur als pijlers van de stadsvisie Leiden, Stad van Ontdekkingen. Als een van de weinige gemeenten investeert Leiden in cultuur.

In haar optreden I'm leaving this room, begeleidt Klaske Oenema, gezeten naast een overheadprojector, knipselbeelden  met zang en poëzie. Klaske Oenema deed haar studie Taal en letterkunde aan de Universiteit Groningen en volgde de opleiding Tekst en Beeld aan de Rietveldacademie, Amsterdam.

De Leidse Salon begint om 15.00 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur. Er is geen pauze en de entree is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot de tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance in De Lakenhal. Meer informatie en toegangsprijzen: www.lakenhal.nl.

Informatie
PR afdeling De Lakenhal

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.