PERSBERICHT


De Leidse Salon met Jochem Myjer, Frans Thom├ęse en Arnoud Odding

07-12-2011

Sinds enkele jaren organiseert Museum De Lakenhal deze live talkshow waarin Onno Blom in gesprek gaat met gasten uit de wereld van de kunst, wetenschap en politiek. Op zondag 11 december start de Leidse Salon om 15.00 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur.

Jochem Myjer is cabaretier, komiek en muzikant. Hij is in Leiden geboren, maar won tijdens zijn studie in Groningen de eerste prijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Daarna gaf hij zijn studie op om zich volledig te richten op cabaret. Hier verwerft hij de afgelopen jaren steeds meer bekendheid mee, dankzij zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen.
Vanaf het moment dat Frans Thomése in 1991 de AKO literatuurprijs won voor zijn novellenbundel Zuidland, stond hij te boek als een schrijver van de oude stempel: een zorgvuldig stillist met een fijnzinnige humor in de traditie van bewonderde grootheden als Nescio en Elsschot. Hij is een fel verdediger van de hoge cultuur en het belang van de verbeelding in de literatuur.
Arnoud Odding is oprichter en directeur van ‘O dubbel d, strategisch advies voor musea’. De vraag hoe kunst, wetenschappen en musea het vraagstuk van identiteit en uiteindelijk bestaansrecht kunnen benaderen, loopt als een rode draad door zijn werk. Zeven jaar na verschijning van het boek Het Gedroomde Museum en direct na zijn vertrek als directeur van het Nationaal Glasmuseum, vroeg Stichting DOEN hem om zijn ideeën over de toekomst van musea op papier te zetten. Dit resulteerde in de publicatie Het Disruptieve Museum, waarvan het eerste exemplaar op 9 december in Museum De Lakenhal wordt gepresenteerd.
 
De gesprekken in De Salon worden afgewisseld met muzikale intermezzi vezorgd door Frits Landesbergen. Frits Landesbergen is een slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie. Geboren in Voorschoten en cum laude afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam won hij diverse prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen. In Nederland geeft hij regelmatig concerten met zijn eigen band, Frits Landesbergen & Friends, en is hij te horen tijdens jaarlijks terugkerende tournees met o.a. Madeline Bell, The Rosenberg Trio, Louis van Dijk en Cor Bakker.

Deelname aan De Leidse Salon is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

 

 

Informatie
Afdeling Publiekszaken

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.