PERSBERICHT


Publieksactiviteiten in de voorjaarsvakantie

15-02-2012

In de voorjaarsvakantie organiseert Museum De Lakenhal speciale publieksactiviteiten voor alle leeftijden. Dagelijks kunnen jong en oud deelnemen aan een gratis familie instaprondleiding.

Daarnaast zal er speciaal voor kinderen een Suske & Wiske workshop striptekenen worden verzorgd door Studio Vandersteen, de makers van de Suske & Wiske stripalbums. De originele tekeningen die Studio Vandersteen maakte voor het Suske & Wiske album Het Lijdende Leiden zijn nog t/m 4 maart in het museum te bewonderen. 

Familie instaprondleiding

Het museum organiseert dagelijks rondleidingen  langs de collecties beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid. Er wordt aandacht besteed aan collectiepresentaties van W.H. van de Nat en aan werken van de grote meesters als Rembrandt, Jan Steen en het nieuwe historiestuk van Erwin Olaf.   

Datum    dagelijks, 18 februari t/m 4 maart
Tijdstip  14.00 uur
Duur      1 uur
Leeftijd  
alle leeftijden
Kosten  
Entree museum

Suske & Wiske Workshop Striptekenen door Studio Vandersteen

Zelf een strip maken? Dat kan tijdens de voorjaarsvakantie in Museum De Lakenhal. Peter Quirijnen  van Studio Vandersteen illustreert het maakproces van een Suske & Wiske strip. Geïnspireerd door de originele schetsen van het Suske & Wiske album Het Lijdende Leiden, kunnen kinderen tijdens de workshop zelf aan de slag.
Datum             22 en 23 februari 2012
Tijdstip               11.00 uur en 14.30 uur
Duur                     1,5 uur
Leeftijd            
8 t/m 12 jaar
Kosten             
€5 incl. materiaalkosten, excl. entree museum
Aanmelden        via lakenhal.nl  vol = vol

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling.  Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg of Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.

Informatie
Afdeling Publiekszaken

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.