PERSBERICHT


Activiteiten in Museum De Lakenhal tijden de meivakantie

27-04-2012

Tijdens de meivakantie zijn er dagelijks activiteiten in Museum De Lakenhal. Van 29 april t/m 6 mei zijn er de volgende activiteiten.

Instaprondleidingen
Vakkundige en enthousiaste gidsen vertellen dan over de bijzondere collectie van het museum.
Datum                    dagelijks
Tijd                        14 uur
Duur                      1 uur
Leeftijd                  alle leeftijden
Kosten                   Gratis op vertoon van entreebewijs
 
Lichtbende
Zondagmiddag  29 april om start Lichtbende in het museum een toverlantaarnvoorstelling nieuwe stijl. Onder de naam KlikKlak blazen de theatermakers met projectoren, kleur, verhalen en live muziek leven in minuscuul kleine en alledaagse voorwerpen. Schaduwen komen tot leven in deze show voor de hele familie. Een niet te missen bijzondere voorstelling.
Datum                    29 april
Tijd                        15 uur
Duur                      1 uur
Leeftijd                  alle leeftijden
Kosten                   gratis op vertoon van entreebewijs
 
Workshops toverlantaarnplaatjes maken
Geïnspireerd geraakt door de magie van de toverlantaarn? Op 1, 2, 3, of 4 mei kunnen kinderen in een speciale workshop hun eigen Toverlantaarnplaatjes maken. Zodra de plaatjes af zijn wordt er ter plekke een korte voorstelling mee gemaakt.
Datum                    1, 2, 3, 4 mei
Tijd                        14.00 uur
Duur                      1,5 uur
Leeftijd                  6-10 jaar
Kosten                   gratis op vertoon van entreebewijs
Aanmelden            via lakenhal.nl
 
Leidse Koorboeken Live
Voor het derde jaar schenkt Museum De Lakenhal in samenwerking met het Egidius Kwartet aandacht aan de Leidse Koorboeken uit de Pieterskerk. Het kwartet heeft zich laten leiden door de melodie van deze 16de-eeuwse bladmuziek: met 6 boeken het grootste ensemble van Europa. De geluidsopname hiervan is doorlopend te horen bij de tentoonstelling. Behalve op zondag 6 mei want dan vindt op zaal een optreden plaats van het gelegenheidskoor De Leidse Koorboeken naar aanleiding van een Masterclass gegeven door het Egidius Kwartet.
Datum                    6 mei
Tijd                        13.00 uur
Duur                      0,5 uur
Leeftijd                  alle leeftijden
Kosten                   gratis op vertoon van entreebewijs
 
 
Noot voor de redactie:
Bijschrift afbeelding: Voorstelling KlikKlak van theatergroep Lichtbende.

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg en Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.

Informatie
Afdeling Publiekszaken

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.