PERSBERICHT


Betrokken ondernemers steunen Museum De Lakenhal met vliegstunt

01-06-2012

Een aantal betrokken ondernemers uit Leiden en omgeving heeft gezamenlijk Museum De Lakenhal een reclamevlucht aangeboden.  Daarin bedankt het museum de stad Leiden, bestuurders en burgers voor alle steun, felicitaties en getoonde betrokkenheid bij het plan voor restauratie en uitbreiding.

Ludieke vliegstunt met dankwoord voor Leiden
Zaterdag 2 juni zal boven het centrum van Leiden van 14.00 – 16.00 uur een vliegtuig rondgaan met de tekst: ‘MUSEUM DE LAKENHAL BEDANKT LEIDEN!’ Hoofd Publiek Minke Schat: ‘Wat een mooi gebaar! Mede dankzij de inzet van collega Frank van der Goen kwam dit initiatief zomaar spontaan tot leven. We zijn overweldigd door alle betrokkenheid rondom restauratie en uitbreiding van bestuurders, collega’s, Leidenaren en anderen. Het is dan ook wel heel fijn dat we iedereen op deze ludieke wijze kunnen bedanken. ’


Gulle ondernemers
Ondernemers  Rob van Gerner Juweliers, Heineken Brouwerijen, W.P. Hartwijk & Zn B.V. , Ad Spek Jachtbouw, De Vliegershop, Sign D Studio, Willem Kooreman Meubelstoffeerderij en Houtwerf B.V., trokken spontaan de zakelijke portemonnee.

Informatie
Afdeling Publiekszaken

Beeldaanvraag
Voor het gebruik van beeldmateriaal van objecten uit de collectie dient u, zowel privé als voor commerciële toepassingen/websitegebruik, toestemming en reproductierechten aan te vragen bij Museum De Lakenhal. Voor een optimale service, adviseren wij dit verzoek minimaal twee maanden van te voren in te dienen.

Beeldmateriaal in de vorm van een digitaal bestand en/of reproductierechten kan worden aangevraagd door het fotobestelformulier (MS-Word bestand) te downloaden, in te vullen en op te sturen naar postbus@lakenhal.nl. Hierop zullen wij uw aanvraag in behandeling nemen. Zie de prijslijst voor informatie over kosten en voorwaarden.
Lage resolutie bestanden die gebruikt zullen worden voor educatie, studiedoeleinden of werkstukken kunnen kosteloos geleverd worden. Deze bestanden zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk.

Nota bene: Voor de meeste objecten is voor publicatie geschikt beeldmateriaal beschikbaar. Het kan echter voorkomen dat de door u gevraagde afbeelding niet in hoge resolutie aanwezig is. Het is op dit moment niet mogelijk het object op korte termijn uit het depot te halen, op te stellen en te laten fotograferen. De mankracht en faciliteiten die we hebben, worden momenteel volledig ingezet voor het inhalen van achterstanden op het gebied van collectiemanagement. Dit naast onze dagelijkse programmering en openstelling voor publiek. Naar verwachting zijn de achterstanden in 2014 ingehaald en is onze collectie via de website voor publiek ontsloten. Met de inhaalslag beogen we in de toekomst een optimale publieke service te kunnen verlenen.