Word ook Vriend van Museum De Lakenhal!

Als Vriend bent u lid van de Vereniging van Belangstellenden (‘Vrienden’), een van de oudste vriendenverenigingen van Nederland! De Vereniging heeft zich ten doel gesteld schilderijen en voorwerpen van kunst of historisch belang te verwerven en deze aan de gemeente Leiden aan te bieden voor de verzameling van Museum De Lakenhal. Ook zet de vereniging zich in om de belangstelling voor De Lakenhal te bevorderen en ondersteunen ze het museum met verschillende hand- en spandiensten. Ook organiseren ze voor de leden lezingen, rondleidingen en excursies van cultuurhistorische aard.

Vrienden hebben ook voordeel!

    Word nu vriend van het museum voor €18 per jaar, u steunt dan het museum en krijgt:
  • gratis toegang tot De Lakenhal
  • uitnodigingen voor lezingen en tentoonstellingen
  • 2x per jaar het Lakenhal Nieuws
  • korting op publicaties van De Lakenhal
  • 10% korting in de museumwinkel


Behalve als Vriend kunt u het Museum ook steunen door een donatie aan de Vereniging in de vorm van schenking, legaat of erfenis. U draagt dan op persoonlijke wijze direct bij aan het behoud en de ontwikkeling van museum De Lakenhal, de collectie en activiteiten. Door uw donatie helpt u ons het Leids cultureel erfgoed levend te houden, ook voor toekomstige generaties!
Elke euro die u doneert, komt ook daadwerkelijk bij het Museum terecht. Het museum heeft namelijk de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), wat inhoudt dat het museum geen successierecht of schenkingsrecht hoeft te betalen over erfenissen en schenkingen. Meer informatie vindt u hier.
Een formulier om volmacht te geven vindt u hier.

U kunt zich aanmelden als vriend per e-mail naar vrienden@lakenhal.nl.
Wilt u meer weten over de vrienden van Museum De Lakenhal?
U kunt hier de statuten downloaden.
Een overzicht van de aankopen van de laatste tien jaar kunt u hier lezen.
Ter download:
- het Jaarverslag 2010
- het Beleidsplan 2011-2015

Glas-in-loodraam voor Algemeen Handelsblad,
Amsterdam 1929

Harm Kamerlingh Onnes (1893-1985), neef van de beroemde Leidse ‘koudeprofessor’, ontwierp de panelen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Algemeen Handelsblad. Het glas-in-lood hing oorspronkelijk in het trappenhuis van het kantoor van het Algemeen Handelsblad aan de Nieuwezijds Voorburgwal 240. 
Dat het pronkstuk nu in Museum De Lakenhal te zien is, is een klein wonder. De twintig panelen werden in 2004 teruggevonden in een boerenstal bij Amsterdam. De boer had ze na de verhuizing van de drukkerij gekocht, omdat hij het lood wilde verkopen. Gelukkig is hij nooit begonnen aan het scheiden van het glas en lood, waardoor het met relatief geringe schade teruggevonden is. Met steun van de vereniging belangstellenden in De Lakenhal is het raam gerestaureerd.

 

Archief

blader door de eerdere project sites van De Lakenhal

Werk in Uitvoering

Leidens ontzet
Vrijheidsstrijd &
volksfeest

vanaf 30 september 2011

tekst