02-07-2010 t/m 02-07-2010

Museumnacht Leiden

I love my stuff Museum De Lakenhal beheert een collectie van tienduizenden objecten, die gaan over de kunst en geschiedenis in Leiden vanaf de middeleeuwen tot nu.  In 2010 onderzoekt het museum haar eigen verzameling, maar dan wel langs een ‘lopende band’ en in bijzijn van publiek.

De Museumnacht staat ook in het teken van verzamelen, van nachtelijke bezoekers die op de foto willen; met optredens van unieke verzamelaars; een veiling van bijzondere tafeltjes met stoeltjes en nog veel meer. I love my stuff; demonstreer je verzamelwoede in De Lakenhal!

 

Doorlopend programma van 20.00 – 01.00 uur:

DJ line-up
Met Buddy Volly & Manic Mando en Sander Petit.
Deejays Buddy Volly & Manic Mando ( NRC muziekjournalist Jan Vollaard en de grootste discospecialist van Leiden e.o. Mando Frans) draaien van ambient tot disco, van pop tot funk, van Sly Stone tot stonerrock.  Ze troffen elkaar in de schoolbanken en hielden sindsdien niet meer op met plaatjes draaien. 

Heerlijk, heerlijk
Onder het motto ‘alle ballen verzamelen’ je maag vullen bij De Lakenhal zorgen de zussen Annet en Kiek vóór De Lakenhal voor sfeer en lekker eten

Vereeuwig je favoriet
Iedereen verzamelt wel iets, wat verzamel jij? Ga op de foto met je favoriete verzamelobject. Fotograaf Marc de Haan legt je vast op de gevoelige plaat (ps: vrienden verzamelen mag ook).

Kenners vertellen
Hoeveel weet jij van kunst? Conservatoren delen hun kennis over de kunst in Museum de Lakenhal.  

Aan de lopende band
Museummedewerkers, conservatoren en specialisten werken onder het toeziend oog van de bezoeker aan alle items uit de collectie.


Programma op tijd

21.00 uur
Wie biedt?
Tijdens een echte veiling en doordraaishow met Kuiper en Berbee kun je o.a. bieden op een van tafels van ontwerper Ramin Visch. Deze tafels met stoel zijn ontworpen voor de presentatie Stad van Verf, elke tafel heeft een eigen tekst die verwijst naar een topstuk uit De Lakenhal. Kijk in ons blog voor de namenlijst.

Kuiper en Berbee verzamelt vanaf nu in Leiden onder burgers en buitenlui, vrienden, bekenden en onbekenden
wandtegels met levensspreuken en lijfmotto's. Op diverse plaatsen in de stad zijn ze in de komende week aanwezig met stiften, kwasten en verf om de gelegenheid te geven woorden die van betekenis zijn, toe te vertrouwen aan een tegel. Deze bijzondere en unieke tegels- en natuurlijk ook uw tegel - zullen op 2 juli ter veiling aangeboden aan het publiek.
Aan het publiek van Leiden Museumnacht is de keuze of de wandtegels al dan niet versplinterd in de collectie van de Lakenhal belanden of in een prive collectie. Wordt er geboden of worden de woorden even zo makkelijk doorgedraaid - komt het zien In de Tweede Leidse Museumnacht op 2 juli in de Kuiper en Berbee Veiling en Doordraaishow.
Wilt u uw eigen beschreven wandtegel kwijt, wilt u informatie over waar Kuiper en Berbee precies aanwezig zijn in de stad of bent u niet in de gelegenheid zelf een tekst op een tegel te komen zetten en wilt u digitaal een tekst aanleveren en die al dan niet signeren dan kunt u terecht op www.museumnachtleiden.nl voor meer informatie.
Kuiper en Berbee is op donderdagmiddag 24 juni vanaf 15.30 op de Aalmarkt thv OPEN aanwezig om de eerste tegelteksten te verzamelen en aan te brengen.

22.00 en 23.30 uur
BackUpPlan
Deze band verheft akoestische rockcovers tot kunst.

20.30 en 23.00 uur
Muziek uit een andere hoek  Jimmy maakt muziek met meer dan 15 verschillende instrumenten; komt het zien en horen!

23.30 uur 
Film: Russian Ark
Filmvertoning in samenwerking met het Leids Filmfestival
Deze film gaat over het leven aan het Russische hof; hiervoor werd de Hermitage één volledige dag ter beschikking gesteld. Ruim 2000 acteurs, gekleed in hofkledij acteren in de zalen. De film is in slechts één shot gedraaid. De kostuums zijn ontworpen naar de historische hofkledij van eind 19de eeuw.

lees meer: www.museumnachtleiden.nl