home abonneer je op onze rss feed

OBJECT VAN DE WEEK

Plantenhanger zoom


Plantenhanger

Deze plantenhanger is gemaakt door Willem Coenraad Brouwer, een bekende keramist uit het begin van de vorige eeuw.


Hij was vooral een vernieuwer van keramiek een aardewerk, ook van aardewerk dat gebruikt werd voor gebouwen. Een bekend gebouw waar zijn bouwkeramiek voor gebruikt is, is het Vredespaleis in Den Haag. Brouwer is geboren in Leiden te 1877 en in 1933 in Leiderdorp overleden, de plek waar hij ook zijn fabriek had: Brouwers Aardewerk NV.
De techniek die hij voor deze plantenhanger toepaste, is sgraffito. Er worden twee of meer pleisterlagen aangebracht, en een van de lagen wordt weggekrabt. Hierdoor ontstaan er verschillende kleuren en verschillende diepten. Leuk feitje: sgraffito wordt ook wel graffito genoemd, en het meervouw daarvan is graffiti....
De Lakenhal heeft veel objecten geschonken gekregen van de Brouwers Aardewerk NV, en deze zijn de afgelopen weken over de rollenband gegaan.


WAT IS DIT OBJECT?

In Museum De Lakenhal zijn vele kunst- en kunstnijverheidsobjecten te vinden.

Alle >

Wat gaat er over de band
Het brilletje van Floris Verster

OBJECT VAN DE WEEK

Het brilletje van Floris Verster |
Lees meer >  
Alle >

tekst

VERZAMELAARS

Iedereen verzamelt wel iets! Klik hier voor de verzameling verzamelaars. (en wil je zelf op de foto, kijk dan in de agenda)
Lees meer >


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/www.lakenhal.nl/wwwroot/wiu/object.php on line 131