home abonneer je op onze rss feed

WAT IS DIT OBJECT


In Museum De Lakenhal zijn vele kunst- en kunstnijverheidsobjecten te vinden. Bij sommige objecten slaat de fantasie op hol. Bezoekers mochten bedenken wat dit object is en waar het voor gebruikt werd. Hun reacties vindt u hieronder.


 

je naam W.C.Kroon

  Commentaar Lakenhal

Dit fraaie object is gemaakt van schelpen en diende inderdaad om op een meubel -of op tafel - neert te zetten. Een aantal mensen heeft het goed, en zij krijgen een mail waarmee ze met twee personen gratis het museum kunnen bezoeken.

mijn oplossing: Een tafelstuk : een versiering op tafel bij een diner.

 
   

je naam yvonne

 
mijn oplossing: neem vaker een bloemetje mee  
   

je naam Miriam Berthauer

 
mijn oplossing: Een centerpiece voor de fraai gedekte tafel.  
   

Tamara Milten

 
parfuumflesje  
   

Lara

 
mijn oplossing: vaas met bloemen en schelpen, van ijzer en is heel mooi. Ik wil hem wel hebben.  
   

je naam mia van iterson

 
mijn oplossing: Een kunststukje, gemaakt van schelpen en porseleinen bloemen. Volkomen nutteloos, maar wel mooi om naar te kijken. In het Italiaans noem je dat een sopra mobile, iets wat op een meubel staat.  
   

je naam Jan Bervoets

 
mijn oplossing: Dit is een bom die tijdens de Franse Revolutie door aanhangers van robespierre werden gebruikt. Vermond als lakei belden zij aan bij de kastelen van de adel en bezorgden dit object, dat speciaal werd afgesteld op het hoogtepunt van een te houden deftig feest. Eerst trok het de aandacht met de ijle tonen van een bevallig mechanisch muziekje. Dan ging het af in een walm van zwavelwaterstof en methaan, bespatte het de galakostuums van de omstanders met drek en verspreidde het een wolk van vlooien.  
   

Chantal Schlagwein

 
mijn oplossing:Dit is een lamp.Doordat deze helemaal versierd is was het ook gelijk een mooi stuk om te bekijken.  
   

 

WAT IS DIT OBJECT?

In Museum De Lakenhal zijn vele kunst- en kunstnijverheidsobjecten te vinden.

Alle >

Wat gaat er over de band
Het brilletje van Floris Verster

OBJECT VAN DE WEEK

Het brilletje van Floris Verster |
Lees meer >  
Alle >

tekst

VERZAMELAARS

Iedereen verzamelt wel iets! Klik hier voor de verzameling verzamelaars. (en wil je zelf op de foto, kijk dan in de agenda)
Lees meer >


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/www.lakenhal.nl/wwwroot/wiu/watzijndezeobjectendetail.php on line 158 Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/www.lakenhal.nl/wwwroot/wiu/watzijndezeobjectendetail.php on line 160