Activiteitenprogramma Jan Wolkers
21-10-2008 t/m 15-02-2009

In De Lakenhal

Opening tentoonstelling Wolkers
Bekijk een korte diashow >>

Debat op donderdagavond
van 20.00 tot 21.00 uur:

23 oktober Wolkers en de oorlog met Hans Blom, voormalig directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en hoogleraar Nederlandse Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam
Lees verslag van het debat

27 november
Wolkers en natuur met Dirk Houtgraaf, bioloog en voorheen de drijvende kracht achter de presentaties in Naturalis
Lees verslag van het debat

18 december
Wolkers en kunst met Emily Ansenk, directeur Kunsthal Rotterdam
Lees verslag van het debat

15 januari
2009 Wolkers en Eros met Hugo Borst, redacteur, interviewer, presentator en (voetbal-)criticus. Voor Esquire schrijft hij columns over seks, liefde en de misverstanden tussen mannen en vrouwen.  

12 februari 2009
Wolkers en sport met Dolf Jansen, cabaretier, presentator en marathonloper.

Museum open vanaf 19.30 uur, tentoonstelling en museumwinkel open tot 22.00 uur.
Deelname debat is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

Lezingen en rondleidingen op zondagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur

2 november Onno Blom, biograaf van Wolkers en gastconservator van de tentoonstelling, geeft een lezing over het onderwerp ‘Wolkers en Leiden’
Bekijk de filmopname (nieuw venster)

7 december
Rudi Fuchs, oud-museumdirecteur en mede-inrichter van de tentoonstelling, leidt rond over de tentoonstelling Jan Wolkers

4 januari Edwin Jacobs
, directeur Lakenhal, houdt Director’s talk

1 februari Marc Mulders
, beeldend kunstenaar, gaat in op het onderwerp ‘Religie, beeldende kunst en Wolkers’

Museum open van 12.00 tot 17.00 uur, de zondagmiddagactiviteit kan gratis worden bijgewoond op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

22 januari Wolkers jazzavond in Scheltema


Buiten het museum

Het Leiden van Wolkers

Een speciaal Wolkers-arrangement brengt u, na een bezoek aan De Lakenhal, langs al die plekken in Leiden die vereeuwigd zijn in de romans van Wolkers. Terug naar Oegstgeest is ook mogelijk, maar dan wel op de fiets. Kijk voor meer informatie op www.groepswijzer.nl of mail info@groepswijzer.nl.

Wolkers op het Leids Filmfestival

Het Leids Filmfestival draait op 30 oktober in bioscoop De Trianon, Breestraat Leiden, Turks Fruit (1973) van Paul Verhoeven. De voorstelling wordt ingeleid door Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers en gastconservator van de gelijknamige tentoonstelling in De Lakenhal.

Jan Wolkers en Ars Aemula Naturae
Vanaf 7 december toont kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae Kort Amerikaans: originele tekeningen uit het stripboek van Dick Matena, samen met nieuwe omslagen voor dit boek gemaakt door ARS-leden en tien grote fotoportretten van Wolkers, van fotograaf Steye Raviez.

Het BABRA COLLECTIEF speelt in Ars De Afrekening, een toneelstuk geïnspireerd op het boek Kort Amerikaans. Speeldata: 9, 14 en 16 november en 7, 12 en 19 december bij Ars Aemula Naturae, Pieterskerkgracht 9a Leiden, toegang € 5,-. Informatie en kaartverkoop via info@arsaemula.nl, fred brandt@hotmail.com of bij Ars tijdens cursusuren.

Levend Archief
Van 1 januari t/m 31 december 2009 is iedereen van harte uitgenodigd om een hommage aan Wolkers te brengen. In een duinpan, bij hotel Duinoord aan de  Wassenaarse Slag,  registreert een vaststaande camera alle bijdragen op een interactief internetplatform.  Deelnemers kunnen zelf de opgenomen filmpjes ordenen en een persoonlijk archief samenstellen. Met dit Levend Archief houden de kunstenaars Luna Maurer en Roel Wouters de herinnering aan Jan Wolkers levend.