A safe and enjoyable museum visit for everyone
Home

Museum De Lakenhal is het museum voor kunst en geschiedenis van Leiden. Net als de stad combineren we een klassieke uitstraling met een eigentijds en eigenzinnig karakter. Voor ons managementteam zoeken we een inspirerend en vakkundig Hoofd Programma en Collectie.

Museum de Lakenhal zoekt per direct een

Hoofd Programma en Collectie

32-36 uur

WIJ...

Wij zoeken een Hoofd Programma en Collectie en collega in het managementteam. Je werkt dagelijks met de kunstwerken en objecten van onze veelzijdige collectie en de inspirerende ideeën van conservatoren, publieksmedewerkers, kunstenaars en andere partners. Op basis van deze samenwerking draag je zorg voor onze collectie en (de ontwikkeling van) onze depots. Ook stuur je met creativiteit, vakkennis en daadkracht ons tentoonstellingsprogramma aan. Samen met de directeur en het Hoofd Publiek en Hoofd Bedrijfsvoering geef je het museumbeleid vorm. Je werkt in het museum, kent onze depots, maar houdt ook ruimte om je in het (inter)nationale museale veld te bewegen.

JIJ...

Jij houdt van je vak en hebt een visie op de ontwikkeling, behoud, registratie én presentatie van museale collecties, zowel fysiek als digitaal. Je hebt een leidende rol in het ontwikkelen van een meerjarenprogramma en stuurt de uitvoering hiervan aan. Je bent een uitstekende leidinggevende, organisatiesensitief en betrokken bij de werkvloer. Je bent in staat het overzicht te houden over verschillende projectteams, hun budgetten en planningen. Je werkt transparant en bent communicatief sterk. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het museale veld.

Dit vragen we verder van jou

  • Minimaal een hbo-opleiding in kunst/erfgoed en minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Ervaring en vakinhoudelijke kennis op het gebied van collectieontwikkeling, -beheer en behoud en collectiebeheersystemen;
  • Kennis van en ervaring met projectmanagement;
  • Ervaring met het voorbereiden en realiseren van tentoonstellingen;
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Engels en het Nederlands.

ONS TEAM

De organisatie van Museum De Lakenhal bestaat uit circa 40 fte. Als Hoofd Programma en Collectie ben je onderdeel van het managementteam dat naast deze vacature bestaat uit de directeur, het Hoofd Bedrijfsvoering en het Hoofd Publiek. Jouw afdeling bestaat uit de registrator, collectieregistrator, depotbeheerder, behoudsmedewerker, vrijwilliger bibliotheek en twee projectleiders. Je werkt nauw samen met de conservatoren en de medewerkers van de afdeling publiek en bedrijfsvoering voor de realisatie van de tentoonstellingen en projecten. De teams bestaan uit betrokken en gemotiveerde medewerkers met passie voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis.

Museum De Lakenhal is onderdeel van de Gemeente Leiden.

OVER MUSEUM DE LAKENHAL

Museum De Lakenhal is het museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van Leiden. In het museum worden heden en verleden verbonden door bezoekers te inspireren met oude en nieuwe gezichtspunten en een bijzonder programma. Onze collectie reikt van hoogtepunten uit de oude kunst, zoals Lucas van Leydens Laatste Oordeel, topstukken van Leidse meesters en Leidse fijnschilders, moderne klassiekers van De Stijl en Kamerlingh Onnes, tot hedendaagse werken van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Daarnaast wordt het bewogen verleden van de stad belicht in de verschillende collectiepresentaties.

In 2019 is het museum na een grondige restauratie en de bouw van een nieuwe tentoonstellingsvleugel opnieuw geopend. De karakteristieke gebouwen vormen het fundament voor een kwaliteitsvol museum met een sterke historische basis en een open uitstraling. We willen een plek zijn waar iedereen zich thuis kan voelen en waarin je je gestimuleerd voelt om na te denken of op zoek te gaan naar je eigen drijfveren en creativiteit.

ONS AANBOD

Een werkweek van 32 tot 36 uur en een salaris van maximaal € 5.519,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11A cao Gemeenten). Daarnaast bieden we:

  • Een jaarcontract met een intentie tot een vast dienstverband;
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen. Dit IKB krijg je boven op je salaris;
  • Een mobiele telefoon en laptop (Surface) krijg je ter beschikking.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Stuur ons dan je cv en motivatiebrief graag uiterlijk 23 januari via 'Werken in de Leidse regio'. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 6 februari. Een eventuele tweede gespreksronde willen wij voeren in de week van 14 februari. Wij streven er vervolgens naar om voor 1 maart het arbeidsvoorwaardegesprek te hebben gevoerd. Dat geeft ook duidelijkheid voor jou.

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Tanja Elstgeest, directeur, via 071-516 53 70. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06-527 57 940.

Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten van de gemeenten in de regio Leiden voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.