A safe and enjoyable museum visit for everyone
Home

9 september 2020

Kunstroute Leiden: ontmoeten, kijken en kopen

Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2020 is het weer zover. Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen tijdens de Kunstroute op 80 verschillende locaties kunstenaars persoonlijk ontmoeten, hun werk bekijken én kopen. Alle locaties zijn geopend van 12 tot 18 uur en gratis toegankelijk. Reserveren is niet verplicht, houd rekening met wachttijden i.v.m. corona regels. Alle 150 kunstenaars zijn met hun locaties en activiteiten te vinden op kunstrouteleiden.nl

Al 26 jaar vindt in het laatste weekend van september de Kunstroute plaats. Een heel weekend lang openen kunstenaars en kunstinstellingen hun deuren voor publiek. Ook dit jaar kan het bezoek genieten van o.a. schilderkunst, film, performance, fotografie, beeldhouwwerk en design. Het complete aanbod is te vinden op de kunstrouteleiden.nl. Dankzij de slimme zoekfunctie en interactieve plattegrond kunnen bezoekers hun eigen route uitstippelen. Voor wie behoefte heeft aan digi-hulp, staan vrijwilligers klaar op de voorplaats van Museum De Lakenhal en op Haagweg 4.

Corona maatregelen

De Kunstroute trekt gemiddeld 5.000 tot 7.000 bezoekers. De spreiding over 80 locaties in de stad maakt dat er meestal maar enkele bezoekers tegelijk op één plek aanwezig zijn. Alleen bij de verzamellocaties en galeries zoals Haagweg 4, de Kaasmarktschool, Stadsgehoorzaal en ARS Aemula liggen die aantallen hoger. Per ruimte is een maximum aantal bezoekers vastgesteld. In de verzamelruimtes komen looproutes om de in- en uitstroom van bezoekers in goede banen te leiden. Ook worden extra hygiënemaatregelen genomen.

Over Kunstroute Leiden

In 1994 begonnen als initiatief van één kunstenaar, is de Kunstroute na 26 jaar één van de grootste culturele evenementen van Leiden. Museum De Lakenhal biedt met de Kunstroute een podium aan beeldende kunst in alle soorten en maten; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van sieraden tot performances. Een blik achter de schermen van de kunstenaar, een goed gesprek en de mogelijkheid om kunst te kopen zijn de ingrediënten.