Home

Museum De Lakenhal is op zoek naar een Stagiair Online

Museum De Lakenhal is het museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden. Tot de hoogtepunten uit de collectie behoren werken van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, maar ook van moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, Jan Wolkers en Erwin Olaf. Het museum maakt haar collectie en tijdelijke tentoonstellingen altijd op basis van Leidse bronnen, toegankelijk voor een breed samengesteld publiek, om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van haar bezoekers.

Museum De Lakenhal zoekt een:

STAGIAIR ONLINE

voor een periode van 4 tot 6 maanden (24-36 uur per week). Aantal uren en startdatum zijn bespreekbaar.

Wat houdt de stage in?

Dit is een uitdagende meewerkstage waarbij je concreet aan een project gekoppeld wordt. Je zou bijvoorbeeld betrokken kunnen worden bij het ontwikkelen en plannen van de socials rondom een aankomende tentoonstelling of het bedenken en produceren van een nieuwe rubriek voor socials of nieuwsbrieven.

Wat ga je verder dagelijks doen?

 • Schrijven van teksten voor de socialmediakanalen, maar ook de website en app;
 • Inplannen van content en reageren op socialkanalen;
 • Opstellen van nieuwsbrieven;
 • Webpagina's voorbereiden;
 • Meedenken om de online content sterker te maken;
 • Foto-, video- en audiomateriaal maken en bewerken voor de socialmediakanalen, website en app.

Naar wie zijn we op zoek?

Jij hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands, een vlotte pen, gevoel voor beeld en taal en een grote portie creativiteit. Natuurlijk heb je ook een passie voor kunst en cultuur. Je kunt de verhalen van het museum op een aansprekende manier vertalen naar (potentiële) bezoekers, of dat nu in tekst, beeld, video, of een andere vorm is. Ook zit je boordevol ideeën om onze doelgroep te verbreden en kun je je de tone of voice van het museum snel eigen maken. Je werkt graag in een team, maar pakt ook zelfstandig zaken op. Affiniteit en ervaring met informatiesystemen is een pre. Verder volg je bij voorkeur een opleiding in de richting van journalistiek, communicatie of nieuwe media en ben je een tweede- of derdejaarsstudent.

Meer over de afdeling

Je komt terecht op de afdeling Publiek van Museum De Lakenhal. Dit enthousiaste en gezellige team is verantwoordelijk voor het organiseren van publieksprogramma, marketing en communicatie. Anne van den Dool, medewerker digitale platformen, en Harriot Voncken, medewerker pr & online communicatie, zijn samen verantwoordelijk voor de socialmediastrategie van het museum en zullen jou tijdens je stageperiode begeleiden.

Wat bieden wij?

 • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand (naar rato);
 • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's;
 • Een professionele werk-/leeromgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Enthousiast geworden over deze stage?

 • Graag ontvangen we via deze pagina je cv, motivatiebrief én twee posts die jij zou maken voor het Instagramkanaal van Museum De Lakenhal. We zien je sollicitatie graag tegemoet.
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Anne van den Dool via 06-8105 2747. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Samira Khaldi, via 06-1466 7631.

Extra informatie?

Wij checken regelmatig de reacties en sluiten deze vacature zodra de juiste match gemaakt is. De vacature zal dan vroegtijdig offline worden gehaald. Wacht daarom niet te lang met reageren en reageer in ieder geval voor de aangegeven sluitdatum.

Foto: Karin Borghouts