Home

Museum De Lakenhal is op zoek naar een Hoofd Publiek

32 tot 36 uur, maximaal € 6.385,00 bij een werkweek van 36 uur (schaal 11A)Als Hoofd Publiek bij Museum De Lakenhal, leid je een team van tien professionals en geef je vorm aan ons beleid op het gebied van marketing, communicatie, relaties en publiekswerking. Als lid van het managementteam vervul je een inspirerende functie met ruimte voor creativiteit en initiatief. Solliciteer voor 20 juni en draag bij aan de ontwikkeling van een eigentijds en levendig museum voor kunst en geschiedenis.

Wat ga je doen?

Als Hoofd Publiek ben je lid van het managementteam en geef je leiding aan circa tien medewerkers, opererend op het vlak van marketing & communicatie, educatie, publieksprogramma, museumwinkel en relatiebeheer. Samen met het managementteam geef je het strategisch beleid op bovenstaande terreinen vorm en werk je aan de ontwikkeling van de organisatie. Je vertaalt de missie, visie en identiteit van het museum op hoofdlijnen in campagnes en in programmalijnen voor specifieke doelgroepen. Je hebt daarbij speciale aandacht voor de positionering van het museum als stadsmuseum voor kunst en geschiedenis in een (inter-)nationale context, de corporate identiteit van het museum (online en offline) en vrienden en relaties. Samen met de Coördinator Publieksprogramma geef je vorm aan het educatieve beleid voor scholen en aan speciale publiekprogramma’s.

Hiernaast heb je als leidinggevende oog voor je team met een coachende en richtinggevende aanpak. Je bent in staat je teamleden in hun kracht te zetten en stimuleert een werkcultuur van samenwerking en resultaatgerichtheid.

Dit krijg jij

Een professionele en inspirerende werkomgeving die in beweging is, met ruimte voor initiatief en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden jou:

 • Een werkweek van 32 tot 36 uur en een salaris van maximaal € 6.385,00 (schaal 11A van de CAO Gemeenten) bruto bij een werkweek van 36 uur. De inschaling binnen de schaal is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een tijdelijke functie voor de duur van een jaar (start 1 oktober), met mogelijk uitzicht op vast;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen. Dit IKB van 17,05 % krijg je bovenop je salaris;
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kunt gebruik maken van een NS-Business Card;
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling;
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering;
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.

Wat vragen we van jou?

Competenties: Als Museum De Lakenhal zoeken we een inspirerende teamleider en verbinder die ons museum zichtbaar en toegankelijk maakt voor ons publiek. We zoeken een strategisch denker met een heldere visie op de positionering van ons museum. Jij brengt structuur aan in het team en de werkprocessen, communiceert helder en denkt vooruit. Creativiteit en originaliteit zijn jouw kenmerken. Je bent in staat om onze ambities om te zetten in aansprekende campagnes en programma’s voor verschillende publieksgroepen.

Leidinggevende rol: Als lid van ons managementteam ben je medeverantwoordelijk voor de strategie, ontwikkeling en positionering van ons museum. Je draagt het algemene beleid uit en onderhoudt contacten met diverse stakeholders en externe partners. Als leidinggevende zorg je voor efficiënte werkprocessen en taakverdelingen binnen het team. Je stelt prioriteiten, bewaakt de vastgestelde doelen en zorgt ervoor dat deze binnen de budgetten worden gerealiseerd. Een goede en veilige werkomgeving voor onze medewerkers staat bij jou centraal.

Harde eisen:

 • Minimaal hbo-werk- en denkniveau;
 • Ervaring met marketing en communicatie, bij voorkeur in de culturele sector;
 • Aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie;
 • Vermogen om Museum De Lakenhal te vertegenwoordigen bij stakeholders;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Relevant netwerk.

Ons Team

De organisatie van Museum De Lakenhal bestaat uit circa 40 fte. Als Hoofd Publiek ben je onderdeel van het managementteam dat naast deze vacature bestaat uit de Directeur, het Hoofd Presentatie en Collectie en het Hoofd Bedrijfsvoering. Museum De Lakenhal is een speciale afdeling van de Gemeente Leiden.

We maken graag kennis met je

Enthousiast geworden? Graag zien we je sollicitatie (motivatiebrief en cv) uiterlijk 19 juni tegemoet via dit formulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 27 juni (eerste ronde).

Museum De Lakenhal is er voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij streven naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Meer inhoudelijke informatie?

Neem dan contact op met Tanja Elstgeest, directeur, via 06 1888 9976. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06 5275 7940.

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is het museum voor kunst en geschiedenis van de stad Leiden. Het museum is gevestigd in de voormalige Leidse lakenhal, een gebouw dat uit 1640 dateert. De collectie bevat hoogtepunten van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, naast werken van moderne en hedendaagse kunstenaars als Theo van Doesburg, Claudy Jongstra en Erwin Olaf. Het roemruchte verleden van Leiden komt aan bod in collectiepresentaties als Het Beleg en Ontzet van Leiden (1574) en Zeven eeuwen Leids Laken.