museum de lakenhal logo

Stoepplantjes Ingelijst

Expositie

Met tien speciaal gemaakte lijsten worden tien stoepplantjes 'uitgelicht'. De lijsten zijn beschilderd door enthousiaste kinderen. Bij elke lijst is er iets te doen voor jong en oud.

Jongeren bedachten in het kader van Leiden4GlobalGoals een manier om onkruid op de stoep, 'stoepplantjes', onder de aandacht te brengen. Ron, Ton en Ernst van DZB maakten prachtige sloophouten lijsten die door kinderen versierd werden. Die geven plekken aan waar tijdens de kunstroute iets te doen is met stoepplantjes. Voor jong en oud, fijn aan de slag!

Word ook blij van stoepplantjes. Als er wat meer van dat spontane groen kan blijven staan helpt dat mee de stad te verkoelen en de biodiversiteit te vergroten. En je kunt er allerlei dingen aan ontdekken en onderzoeken.

  • Locatie

Start bij Old School, Pieterskerkof 4A, Leiden, daar staan de meeste lijsten en daar is kunstenaar Rafael Martig aan het werk. Je vindt de lijsten ook bij Het Zoete Land en de Hortus botanicus Leiden

Locatie

Pieterskerkhof 4a, Leiden Toon op kaart

Evenementen

Op zaterdag 26 september om kwart voor 12 onthult wethouder Yvonne van Delft de tien lijsten, die daarna naar tien plekken in de stad gaan waar stoepplantjesactiviteiten te vinden zijn.

Ga kijken bij de tien posten, stel vragen aan en probeer te determineren bij de stoepplantjes consulent, maak een stoepplantjes fossiel, werk met een echte kunstenaar samen en meer.

Openingstijden

Zaterdag - Zondag
12:00 - 18:00

Contact

COVID-19 maatregelen

We streven ernaar om de Kunstroute - binnen de richtlijnen van de RIVM - zo ontspannen en plezierig mogelijk te laten verlopen. Wij adviseren u dan ook voor uw bezoek aan de Kunstroute onze Coronapagina te lezen.

Lees meer