Home

De top 3 van: Robin Stam

huisstijlontwerper

Mijn eerste bezoek aan Museum De Lakenhal, in 2012, stond in het teken van het DOOR EN DOOR leren kennen van het museum. Ik was bezig met de opdracht voor de nieuwe huisstijl, en die intense kennismaking was in mijn ogen dus belangrijk. Normaal ben ik een vlugge museumbezoeker, ik race door de zalen. Maar nu wilde ik alles absorberen. Ik heb meerdere keren urenlang rondgedwaald en alle vitrines uitgeplozen. Daardoor ben ik heel erg op alle details gaan letten. In het maken van de uitingen van het museum - affiches, folders, de website - doe ik dit ook. De details mogen dus ook niet ontbreken in mijn top drie.

heden en verleden

Heden en verleden verbinden is onderdeel van de missie van Museum De Lakenhal, en werd als voorwaarde meegegeven bij de opdracht voor de huisstijl. Ik heb dan ook mijn best gedaan om die link zichtbaar te maken in het ontwerp. Het spreekt mij erg aan hoe Museum De Lakenhal aan hun missie gevolg geeft in de omgang met de collectie.

Huisstijl Museum De Lakenhal
Huisstijl Museum De Lakenhal Corporate Style Museum De Lakenhal
Robin Stam, Rotterdam. Huisstijlontwerper Museum De Lakenhal
Robin Stam, Rotterdam. Huisstijlontwerper Museum De Lakenhal Daarnaast onder meer verantwoordelijk voor de huisstijl van het Zeeuws Museum en De Gulle Ekster.