Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home
activiteit

Vier de kerstvakantie in Museum De Lakenhal

26 december - 9 januari

De hele kerstvakantie is er voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar van alles te doen. Kom papierscheppen in het Open Atelier of leer alles over neppe kunst in het kindercollege. Alle activiteiten zijn de gehele kerstvakantie gratis! Aanmelden is niet nodig.

Kindercollege 'Echt nep?!'

woensdag 5 januari, 14.00 uur

In musea zijn heel veel bijzondere objecten te vinden. Maar of die voorwerpen echt of nep zijn, valt niet altijd even gemakkelijk te zeggen. Geïnspireerd door de tentoonstelling Misleiden – Fakes uit kunst en wetenschap ga je op woensdag 5 januari om 14.00 uur samen met gastconservator Fresco Sam-Sin op onderzoek uit. Een als draak vermomde rog, een vervalste reliëftegel en een wel heel knap nagemaakt oog… kunnen jullie nep van echt onderscheiden? Dit kindercollege is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar (en hun nieuwsgierige volwassen begeleiders).

lees meer

Open Atelier

elke woensdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan op zondag 26 december, woensdag 29 december, zondag 2 januari, woensdag 5 januari of zondag 9 januari van 13.00 tot 16.00 uur naar ons Open Atelier. Geïnspireerd door de tentoonstelling If Things Grow Wrong bieden we je die middagen een bijzondere inloopworkshop aan: je eigen papier scheppen. De hele middag is een professionele workshopdocent aanwezig die je helpt bij het maken en die je gidst naar je eigen stijl. Loop binnen en verbluf jezelf met je creatieve talent!

lees meer
Foto: Mark Kuijpers

Familiespoor

tijdens openingstijden

Ontdek samen het museum met het Familiespoor. Trek alle lades met een gouden button open en leer het museum nog beter kennen door allerlei opdrachten te doen. Ga op zoek naar symbolen in schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken of speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Je kunt de bijbehorende plattegrond gratis afhalen bij de Informatiebalie.

lees meer

Thuisatelier

altijd online

Liever thuis aan de slag? Tover dan je keukentafel om tot kunstenaarswerkplaats met de opdrachten in ons Thuisatelier. Maak zelf verf met eigeel en kruiden, tover hutspotingrediënten om tot een waar kunstwerk, of speel een speciale editie van het spel ‘Wie ben ik’. Deel je jouw kunstwerk met ons via #kunstmakenmetkunstenaars? We zijn benieuwd naar het resultaat!

doe mee!

Museuminspecteur

tijdens openingstijden

Ben je jonger dan 12 jaar, dan kun je je tijdens je bezoek melden als Museuminspecteur. Vul het inspectierapport in en misschien mogen we onszelf met jouw hulp binnenkort het meest Kidsproof museum van Nederland noemen… Tot snel!

BOEK JE ONLINE TICKET, KINDEREN TOT 18 JAAR GRATIS

Wil je tijdens de kerfstvakantie Museum De Lakenhal samen bezoeken? Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk zonder reservering vooraf. Boek wel vooraf een online ticket. Kinderen tot 18 jaar krijgen het hele jaar gratis toegang.