Home

MET HET HELE GEZIN

Er is in Museum De Lakenhal veel te zien en te doen. Tijdens een bezoek aan het museum met het hele gezin is het gemakkelijk om overweldigd te raken door de grote hoeveelheid werken en de enorme hoeveelheid informatie. De volgende tips bieden je handvatten voor een bezoek aan Museum De Lakenhal met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. We wensen jullie veel plezier!

HET FAMILIESPOOR

In de collectiepresentatie van Museum De Lakenhal bevinden zich 13 unieke lades, die in samenwerking met Familiemusea speciaal ingericht voor gezinnen. Aan de hand van leuke vragen en interactieve opdrachten in de lade bekijken jullie samen de museumcollectie ineens door een heel andere bril… Het bijbehorende Familiespoor kan gratis worden afgehaald bij de kassa. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

ACTIVITEITEN

Zondag is het Familiedag in Museum De Lakenhal! Het museum organiseert dan op regelmatige basis gratis activiteiten speciaal voor gezinnen. Steek bijvoorbeeld iedere zondag van 13.00 tot 16.00 uur samen met het hele gezin gratis de handen uit de mouwen in het Open Atelier. Geïnspireerd door de objecten uit de collectie kun je ieder seizoen telkens weer werken met een nieuwe creatieve techniek of een bijzonder materiaal, aan de hand van een opdracht die bedacht is door een hedendaagse kunstenaar. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig om jullie op weg te helpen.

Natuurlijk hebben we maatregelen getroffen om je bezoek aan het Open Atelier veilig te laten verlopen. Zo houden we altijd 1,5 meter afstand van elkaar en hebben we handschoentjes, maskers en desinfecterende handgel voor je beschikbaar.

FACILITEITEN

Museum De Lakenhal heeft voldoende faciliteiten om een bezoek met kinderen mogelijk te maken. Zo beschikt het museum over een verschoonmogelijkheid in de toiletten, gratis te lenen buggy’s en een lift. Bovendien is er gedacht aan de kleintjes in Café Laken.

WEES NIET TE STIL EN GA MET ELKAAR IN GESPREK

Enthousiasme en gesprekken tussen jong en oud zien we graag. Wees dus niet te stil en ga lekker met elkaar in gesprek over wat je ziet en beleeft.

BEKIJK HET VANUIT EEN ANDER PERSPECTIEF

Kinderen bekijken de museumzalen letterlijk vanuit een ander perspectief. Zak eens door je knieën om te ervaren hoe zij de dingen zien. Of bekijk een kunstwerk eens op z’n kop… Misschien vallen er plotseling hele andere dingen op!

NEEM DE TIJD EN KOM NOG EENS TERUG

Er is van alles te zien in Museum De Lakenhal, dat hoeft niet allemaal in 1 keer. Bekijk liever een klein aantal museumobjecten goed, dan dat je probeert alles te zien en te doen. Neem een pauze als daar behoefte aan is. Is de koek voor vandaag op, kom dan nog eens terug om samen een nieuw deel van het museum te ontdekken. Tot hun 18e jaar mogen kinderen gratis het museum bezoeken.