Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen
Home

28 september 2020

Museum De Lakenhal kijkt terug op een geslaagde Kunstroute

Afgelopen weekend vond in Leiden de jaarlijkse Kunstroute plaats. Liefhebbers van hedendaagse kunst namen een kijkje achter de schermen bij kunstenaars verspreid over 80 ateliers en kunstinstellingen. Organisator Museum De Lakenhal is er trots op dat ze ook in tijden van corona kunstliefhebbers een verantwoord en geslaagd evenement heeft kunnen aanbieden.

Het publiek dat de Kunstroute bezocht, informeerde zich vooraf goed en ging zeer gericht op pad. Op de website met interactieve plattegrond en slimme zoekfunctie - het corona-alternatief voor de papieren route - stippelden zij hun route uit. Grote onbeheersbare drukte bleef uit; op de diverse grotere locaties zoals het Papagaaienbolkwerk, ARS Aemula, Nieuwe Energie, de Kaasmarktschool en Haagweg 4 kon de aanloop van bezoekers goed gereguleerd worden.

Ook deze 26e editie bracht Kunstroute Leiden de creativiteit en diversiteit van de hedendaagse Leidse kunstwereld onder de aandacht van een breed publiek. Alle deelnemers en hun werk zijn nog tot eind dit jaar te bewonderen op de website van Museum De Lakenhal en via kunstrouteleiden.nl.

Over Kunstroute Leiden

In 1994 begonnen als initiatief van één kunstenaar, is de Kunstroute na 26 jaar één van de grootste culturele evenementen van Leiden. Museum De Lakenhal biedt met de Kunstroute een podium aan beeldende kunst in alle soorten en maten; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van sieraden tot performances. Een blik achter de schermen van de kunstenaar, een goed gesprek en de mogelijkheid om kunst te kopen zijn de ingrediënten.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Jacowies Surie | projectleider Kunstroute Leiden | kunstroute@lakenhal.nl | 06-51419942 | kunstrouteleiden.nl