Home
groepsbezoek

Rondleiding

door de tentoonstelling David Bailly - Tijd, dood en ijdelheid

Ter ere van de tentoonstelling David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid kun je vanaf 10 maart 2023 met jouw groep een interactieve rondleiding door de expositie boeken.

Bijna 400 jaar nadat het werd gemaakt, blijft David Bailly’s Vanitasstilleven met portret van een jonge schilder kunsthistorici fascineren. Het meesterwerk roept allerlei vragen op. Is er sprake van een zelfportret? Waarnaar verwijzen de verschillende voorwerpen op het schilderij? En wie is de mysterieuze vrouwfiguur die tegen de achterwand verschijnt?

Museum De Lakenhal heeft de handen ineengeslagen met verschillende experts voor een uitgebreid onderzoek naar de schilder en zijn werk. Zo is voor het eerst het oeuvre van Bailly in kaart gebracht, en ontdekten we in zijn stilleven meerdere verborgen gezichten. In de tentoonstelling én in deze rondleiding nemen we je mee in de nieuwste inzichten over deze bijzondere Leidse schilder.

Praktische informatie:

  • Duur: 60 minuten
  • Maximale groepsgrootte: 15 personen
  • Prijs per groep: €82,50 excl. museumentree
  • Mogelijke talen: Nederlands, Engels, Duits of Nederlandse Gebarentaal

Vraag dit programma minimaal twee weken voorafgaand aan je bezoek aan. Mail naar boekingen@lakenhal.nl of bel naar 071 516 5357. We plannen graag een rondleiding voor jullie in!