Home
activiteit

6 EN 7 NOVEMBER, 4 EN 5 DECEMBER, 8 EN 9 JANUARI EN 5 EN 6 FEBRUARI

Sorteer- en naaiweekend bij Ken de keten

If Things Grow Wrong

Een van de voorgestelde oplossingen voor groeiverslaving in de tentoonstelling If Things Grow Wrong is Ken de keten van Tinka van der Kooij. Met haar installatie geeft Tinka inzicht in een deel van de problemen in de textielindustrie. Want allemaal dragen we kleding die we uiteindelijk weer afdanken. Maar waar gaat het dan naar toe? Gelukkig kun jij direct deel worden van de oplossing voor de groeiende textielberg. En Tinka helpt je daarbij!

Textiel sorteren

Tijdens verschillende weekenden kun je tussen 10 en 17 uur helpen met het sorteren van gedoneerd textiel. Duik de vuilniszakken vol donaties in en ervaar zelf wat er bij ons textielafval zit. Misschien kom je wel iets tegen van meer dan 50 jaar oud, of iets waarvan het prijskaartje er zelfs nog aan zit.

Naaiworkshops

Tijdens dezelfde weekenden starten om 11.00 en om 14.00 uur de naaiworkshops. Tinka leert je in een paar uurtjes hoe je kleding kunt upcyclen. Ervaring met een naaimachine is niet nodig, een flinke dosis enthousiasme wel. Maak bijvoorbeeld je eigen scrunchie of haarband van oude t-shirts of sweaters, of zoek een hoop vrolijke stofjes bij elkaar en maak een vlaggetjesslinger. Uit een oude broek maak je een handige boodschappentas. En voor de ervaren deelnemers: leer hoe je een overhemdjurk maakt van verschillende blouses, of werk aan een upcycle project naar keuze.

Wil je meedoen?

Je bent van harte welkom! Kom op zaterdag 16 en zondag 17 oktober, 6 en 7 november, 4 en 5 december, 8 en 9 januari of 5 en 6 februari naar de tentoonstellingszalen om te zien of er een plekje vrij is. Vooraf reserveren is niet nodig. Deelname is gratis met een geldig entreebewijs.

Praktische informatie

Data: 6 en 7 november, 4 en 5 december, 8 en 9 januari en 5 en 6 februari
Textiel sorteren: doorlopend van 10.00 tot 17.00 uur
Naaiworkshops: starten om 11.00 uur en 14.00 uur
Locatie: tentoonstellingszalen If Things Grow Wrong
Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
Aanmelden: niet nodig, kom naar de tentoonstellingszaal om te zien of er een plekje vrij is