museum de lakenhal logo

Alien-Artgallery

Mixed media, Beeldhouwen en ruimtelijk

Meer informatie

De Alien-Artgallery heeft steeds een klein aantal kunstenaars 'in huis'.
De galerie is natuurlijk open tijdens de kunstroute, maar verder altijd op afspraak, tenzij je spontaan langskomt en geluk hebt en Charlotte Icke, de eigenaresse, aantreft, dan ben je welkom in de galerie en in de tuin met beelden. Overigens is ze vaak thuis.

Evenementen

Volkert van der Wijk zal door de middagen heen ook videos laten zien van 2 van zijn hele grote kunstprojecten: de Taaie Tiller (machine die continu een zware massa uit het water tilt en dan laat plonzen) en de Autoschommel (auto waarmee je verticale rondjes kunt rijden) en zal daarbij toelichting geven. Datzelfde geldt voor Vincent Icke. De werken van Volkert zijn in beweging te zetten en staan zowel binnen als buiten.

Vertegenwoordigde kunstenaars

Dit jaar zijn dat Volkert van der Wijk (kinetic art sculptures: kineticart.nl), en al bekend van eerdere jaren: José den Hartog (keramiek, tekeningen) en Vincent Icke (computergraphics en presentatie van installaties als de Einsteinfontein). Volkert van der Wijk heeft speciaal voor de kunstroute een bijzondere tentoonstelling samengesteld met 8 van zijn bewegende sculpturen die interactief door de kijker in beweging worden gezet. Maar liefst 5 sculpturen beleven een primeur en worden hier voor het eerst tentoongesteld. Zijn zeer indrukwekkende installatie Taaie Tiller staat bij de Universiteit Twente. Hij bedacht dit werk samen met Henk Hofland, publicist, universitair gast docent en columnist bij de NRC. Tijdens de kunstroute is een bewegend klein tafelmodel te koop voor een sterk gereduceerde prijs (van 159,- voor 125,-).